Eski yüksek yargı üyeleri hakim karşısında

Eski yüksek yargı üyeleri hakim karşısında

FETÖ'nün darbe girişimi sonrasında meslekten ihraç edilen ve tutuklanan yüksek yargı üyelerinin yargılanmasına devam edildi

ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sonrası meslekten ihraç edilen ve tutuklanan Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyelerinin yargılanmasına devam edildi.

İlk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay 9. Ceza Dairesince, Yargıtay Genel Kurul Salonu'nda görülen duruşmada, eski Danıştay üyesi Bedrettin Işıldak hakim karşısına çıktı.

Anayasada 2010'daki değişikliğin ardından yeni oluşturulan HSYK döneminde örgüt talimatıyla Danıştay üyesi seçildiği, FETÖ içinde yer aldığı, seçildikten sonra da örgüt faaliyetlerini sürdürdüğü belirtilen Işıldak, hakkındaki suçlamaları reddetti.

Sanık Işıldak, FETÖ mensubu Danıştay üyelerinin örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in İstanbul Altunizade'deki FEM dershanesinin üst katında kaldığı boş odaya yaptıkları ziyarete katıldığı iddiasını da kabul etmedi.

Duruşma savcısı ise sanığa, "Bu toplantıya katılmadığınızı söylüyorsunuz ancak aynı günlerde cep telefonunuz 5 gün boyunca kapalı. Bunun nedeni nedir?" diye sordu.

Işıldak, telefonun çok eski olduğunu, sık sık bataryasının bittiğini, adli tatilde de genellikle telefonunu kapattığını savundu.

Sorular üzerine Danıştay üyesi seçildikten sonra üyelerin oyuyla Danıştay Başkanlar Kuruluna da seçildiğini anlatan Işıldak, hukuksuz hiçbir eylemi bulunmadığını iddia etti.

Aranın ardından toplanan mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Sanık hakkında ifade veren bazı tanıkların dinlenmesi için duruşmanın 17 Nisan'a bırakılması kararlaştırıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 99 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler