Esed askerleri durmuyor!

Esed askerleri durmuyor!

İç savaşın her geçen gün artarak devam ettiği Suriye topraklarında Esed askerleri yine sivilleri öldürmeye devam ediyor.

Savaşın her geçen gün artarak devam ettiği Suriye topraklarında Esed askerleri yine sivilleri öldürmeye devam ediyor.

63 KİŞİ ÖLDÜ

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), Beşşar Esad'a bağlı güçlerin çeşitli kentlerde yönetim karşıtlarına yönelik ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda 63 kişinin öldüğünü açıkladı.

SNHR tarafından yapılan açıklamada, rejim güçlerinin muhaliflerin denetiminde olan bölgelere kara ve havadan düzenlediği operasyonlar sonucunda Halep'te 22, başkent Şam'ın banliyölerinde 13, İdlib'te 10, Hama'da 8, Dera'da 7 ve Humus'ta 3 olmak üzere 63 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Bu arada Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC) de yaptığı açıklamada, Suriye ordusuna bağlı helikopterlerin Halep'te muhaliflerin denetiminde olan Sahur Kadi Askeri, Mesekin, Hananu bölgeleriyle Anadan beldesine "varil bombası" attığını bildirdi.

Açıklamada, Esed güçlerinin başkent Şam'ın Dareya, Duma, Haresta ve Cobar bölgelerine ağır silahlarla saldırdığı, Lazkiye bölgesindeki Cebel Türkmen ile Cebel el-Ekrad bölgesinde, silahlı gruplarla rejim güçleri arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı ifade edildi.

Öte yandan Suriye resmi haber ajansı SANA, güvenlik güçlerinin ülke genelinde düzenlediği operasyonlarda çok sayıda silahlı grubu etkisiz hale getirdiğini ve araçlarını imha ettiğini duyurdu.

Bu haber toplam 1003 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler