Erdoğan: Bunların yanında haşhaşilerin eli öpülür

Erdoğan: Bunların yanında haşhaşilerin eli öpülür

Ankara'daki konuşmasında cemaati eleştiren Başbakan Erdoğan, "Bazıları diyor ki 'Başbakanım haşhaşi ağır olmuyor mu' Haşhaşi bunların yanında elleri öpülür, elleri. Çünkü teknoloji o kadar ileri değildi o zaman. Bunlarda her numara var, bildiklerimi anlat

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dersim katliamını CHP'nin yaptığını ifade ederek, "Ayrımcılık, yalan, fitne, takiye bunlarda. Gazi Mustafa Kemal'in vefatının ardından millete yapılan çok ağır zulümleri yaşadık. Ah bu CHP var ya bu CHP, ah kardeşlerim bunun gidecek yeri yok. Bunların ömrü zulümle geçti" dedi.

Erdoğan, partisinin Ankara mitinginde yaptığı konuşmada, Ankara'nın ilçelerini tek tek sayarak, gönülden selamladığını söyledi.

Artık bir dünya başkenti olan Ankara'yı, aşkla, sevdayla selamladığını ifade eden Erdoğan, Ankara'dan önce bulunduğu Hatay'dan 110 bin kişinin selamını getirdiğini belirtti.

Erdoğan, "Ankara, sen Selçuklu'nun şehrisin, sen Osmanlı cihan devletinin şehrisin, sen İstiklal Savaşı'nı başlatan, onu zaferle sonuçlandıran şehirsin. Sen TBMM'yi kuran şehirsin. Demokrasinin, milli iradenin şehrisin. Ankara, sen Gazi Mustafa Kemal'in, muzaffer kumandanların, demokrasi kahramanı Adnan Menderes'in şehrisin. Sen Türkiye Cumhuriyeti'nin başkenti, dünya mazlumlarının, gariplerin, yoksulların umudu bir dünya başkentisin. Seninle iftihar ediyoruz Ankara. Tarihinle, camilerin, türbelerin, alimlerinle iftihar ediyoruz. Demokrasi mücadelesindeki emsalsiz yerinle iftihar ediyoruz. Dünya mazlumlarının umudu olduğun için seninle iftihar ediyoruz" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, 30 Mart seçimlerinin, Ankara, millet ve demokrasi için hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Ankara Ulus Meydanı'nda 94 yıl önce, 23 Nisan 1920'de TBMM'nin dualarla açıldığını anımsatan Erdoğan, Meclis'in hemen o gün çalışmaya başladığını dile getirdi. Erdoğan, Polatlı'dan düşmanın top seslerinin gelmesine rağmen Meclis'in korkmadığını ifade ederek, Mehmet Akif'in, Ankara'da, hem orduya hem millete hem de TBMM'ye hitap eden muhteşem dizeleri, istikballerin dizelerini yazdığını anlattı. Erdoğan, konuşmasında İstiklal Marşı'nın ilk dizelerini de okudu.

-"Gidecek yeri yok"

Başbakan Erdoğan, top seslerine, düşman tehdidine rağmen Meclis'in çalıştığını, Kurtuluş Savaşı'nı idare ettiğini, orduyu sevk ettiğini, İstiklal Savaşını zaferle sonuçlandırdığını söyledi. Ardından Cumhuriyet'in ilan edildiğini dile getiren Erdoğan, "Hep birlikte çalıştık, şehitlerimizi defnettik, yaraları sardık, hep birlikte Türkiyemizi büyütme mücadelesini, büyüklerimiz, dedelerimiz verdi. Yollar yapmaya, demiryolları inşa etmeye, köprüler yapmaya, şehirler inşa etmeye başladılar. Yoksulluğu aşmak, kalkınmak için, refah, huzur, kardeşliği güçlendirmek için milletçe çok ama çok çalıştık" diye konuştu.

91 yıllık bu süreçte, iyi günler olduğu gibi kötü günlerin de olduğunu vurgulayan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Örneğin tek parti CHP dönemini yaşadık. Gazi Mustafa Kemal'in vefatının ardından millete yapılan çok ağır zulümleri yaşadık. Ah bu CHP var ya bu CHP, ah kardeşlerim bunun gidecek yeri yok. Bunların ömrü zulümle geçti. Kuran-ı Kerim, Kuran'ın öğretilmesi, öğrenilmesi yasaklandı. Camilerimizi kapattılar, yıktılar, ahıra, depoya, müzeye çevirdiler. İnsanların kılık kıyafetlerine müdahale ettiler, sakala, bıyığa, başörtüsene bile karıştılar. Özgürlükleri kısıtladılar. Kitapları yasakladılar, dilleri, kelimeleri yasakladılar. 23 Nisan'da kardeşlik üzerine başlayan bir süreci, işte bu tek parti CHP döneminde, ayrımcılık, ırkçılıkla, kutsal değerlere saygısızlıkla maalesef tahrip ettiler.

Bu CHP'nin tarihinde ne var, Gazi Mustafa Kemal başlattı ama öldükten sonra yaşananları bakın. İnönü şunu yaptı, Gazi ölür ölmez Türk Lirası'nın üzerinden resimlerini kaldırdı, kendi resimlerini koydu. Devlet dairelerinden Gazi'nin portrelerini indirdi, kendi portrelerini koydu. CHP bu. Bitmedi, posta pullarının üzerinden Gazi'nin resimlerini çıkardı, kendi resimlerini koydu. CHP bu. Buradan Dersim'e de sesleniyorum. Ey Dersim, Dersim'in katliamını da işte bu CHP yaptı. Ayrımcılık, yalan, fitne, takiye bunlarda. Sonra bir yürekli, kalbi millet, vatan sevgisiyle dolu bir insan çıktı, merhum Adnan Menderes. On yıl boyunca yasaklara son verdi, ezan Türkçe okutuluyordu, tekrar ezanı aslına döndürdü. Gümbür gümbür iktidar oldu. İktidara gelişiyle birlikte, CHP bunu hazmedemedi. Onun için de Menderes'e tuzaklar üzerine tuzaklar, iftira üzerine iftiralar, her şeyi yaptılar. Aynen bugün bu kardeşinize nasıl saldırıyorlarsa aynı şekilde saldırdılar. Menderes'i yolsuzlukla suçladılar, diktatör, tek adam dediler. Şimdi bu medya, bir kısım medya arşivlerden günün başlıklarını çıkardılar, aynı başlıkları bugün atıyorlar. Televizyonlarda aynı şeyleri tartışıyorlar. Diktatörün olduğu bir ülkede sen onun aleyhine böyle başlık atar mısın, kaçacak delik ararsın. Dünyada diktatörlerin olduğu ülkelere bakın ne oluyor oralarda, sesin soluğun çıkmaz. Menderes milletini, millet de onu sevdiği için maalesef yaşatmadılar." AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Şimdi bu bozkurt işaretini gitsinler, 12 Eylül öncesinde öldürülen solculara, ülkücülere izah etsinler. CHP, gitsin bu ülkücü adayını on yıllardır istismar ettiği isimlere izah etsin. Kiralık adayla siyaset olmaz. Organ nakli yapar gibi aday transfer ederek siyaset yapılmaz. Dokuları uyuşmayan organlar bünyeye uyum sağlayamaz. İlkeleri ayaklar altına alarak siyaset yapılmaz" dedi.

Erdoğan, partisince Etlik'te düzenlenen mitingte yaptığı konuşmada, Ankara'nın çok şeylere, nice millet sevdalılarına ama nice millet düşmanlarına şahit olduğunu söyledi.

Ankara'nın kendi şahsi, hırsı, çıkarı ve ikbali için Türkiye'nin, milletin istikbalini ateşe vermeye çalışan nice zalime şahit olduğunu belirten Erdoğan, "Ama asla Ankara umudunu kaybetmedi. Ankara her gün batan güneşin yeniden doğacağına, karanlıkların her sabah yeniden aydınlanacağına gönülden inandı" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, CHP'nin hiçbir zaman değişmediğini ve hiçbir zaman değişmeyeceğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Tek parti iktidarı döneminde millete zulmeden CHP ne ise bugünkü CHP de odur. On yıllar önce ezandan rahatsız olan CHP ne ise bugünkü CHP odur. 27 Mayıs müdahalesine alkış tutan CHP ne ise bugünkü CHP de odur. Merhum Menderes'i idama götüren, bunun zeminini hazırlayan CHP ise inanın bugünkü CHP de odur. 27 Mayıs öncesinde,12 Eylül öncesinde sokakları ateşe veren, gerilim siyaseti yapan, insanları tahrik eden, milli iradeye düşman CHP ne ise işte bugünkü de odur. CHP'de isimler değişebilir, CHP solcu gibi, ülkücü gibi görünebilir, CHP dindar gibi, din düşmanı gibi görünebilir ama CHP, CHP'dir. CHP kafası değişmez, CHP tavrı, CHP duruşu asla değişmez. Bundan 70 yıl önce milleti küçümsüyorlardı, inanın bugün de küçümsüyorlar. İşte daha yakın zamanda bunlar benim köylü kardeşime, benim çiftçi kardeşime, esnaf kardeşime, evhanımına, işçiye, memura, 'bidon kafalı' dediler. 'Göbeğini kaşıyan adam' dediler. 'Makarnacı, kömürcü' dediler."

-İzmir'deki AK Parti mitingi

CHP İzmir İl Başkanı'nın, "İzmir'de AK Parti mitinginin rekorunu kıracaklarmış" şeklinde bir açıklama yaptığını dile getiren Erdoğan, "Hayırlı olsun. Ne diyor biliyor musunuz? 'Bizim mitingimize gelenler, şu ifadeye bakın, midyeyi kabuğuyla yiyenler olmayacak' diyor. Güya AK Parti mitingine gelenleri tahkir ediyor. İşte CHP kafası budur" şeklinde konuştu.

Meydandaki vatandaşların "Tüm şer odakları sana karşı ittifak yapmışken sana destek vermek boynumuzun borcu be usta" dediğini belirten Erdoğan, bu sözleri söyleyenlere teşekkür etti.

"Beraber yürüyeceğiz bu yolda. Uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece. Gideceğiz gündüz gece" ifadelerini kullanan Erdoğan, faşizm ve ırkçılığın CHP'nin genlerine işlediğini ve oradan çıkmayacağını kaydetti.
 

Bu haber toplam 997 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler