El Cezire Amerika: 'Erdoğan'a öfke sınırların ötesine geçti'

El Cezire Amerika: 'Erdoğan'a öfke sınırların ötesine geçti'

El Cezire Amerika tarafından yayımlanan analizde Türkiye’deki olup bitenler için “Erdoğan’a öfke artık geleneksel siyasi sınırların ötesine geçti ve muhtemelen ki yerel seçimler ortamı sakinleştirmeyecek” görüşü öne sürülüyor.

Türkiye’de Berkin Elvan’ın ölümü üzerine yapılan protestoların “boyutu, yoğunluğu ve odağının derin bir siyasi krizi ortaya koyduğu, göstericilerin sadece polis dokunulmazlığına değil aynı zamanda hükümetin yolsuzluklarına tepki gösterdikleri” yorumları yapılıyor.

El Cezire Amerika’nın yer verdiği analizde “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a kamuoyunun öfkesi Aralık ayındaki geniş yolsuzluk soruşturmasından bu yana büyüdüğü” anlatılıyor ve soruşturmaların içeriğine ilişkin bilgi verildikten sonra dikkati iktidar ile Gülenciler arasındaki mücadeleye çekiyor.

Yeni internet ve HSYK yasalarına da vurgu yapılan analizde “Yolsuzluk soruşturması, Erdoğan yönetimindeki inşaat sektöründeki patlamanın birçok yolsuzluk ve yanlışlığı içerdiği yönünde birçok Türkün uzun bir süredir taşıdığı şüpheleri güçlendirdi” deniliyor.


“ERDOĞAN ÖFKE SELİNİN ODAK NOKTASI”
Berkin Elvan’ın ölümünü izleyen “kitlesel hareketin, yükselen siyasi istikrarsızlık döneminde ve İstanbul ve Ankara gibi büyük kentlerin belediye başkanlarının belirleneceği kritik seçimlere birkaç hafta kala meydana geldiğine” işaret edilen analizde Başbakan Erdoğan’ın protestoları “sert dille” eleştirdiği vurgulandıktan sonra şu savlar da dile getiriliyor:

“Erdoğan’ın Berkin Elvan’ın ölümüne öfke selinin odak noktası oluşu, gelecek seçimlere ilişkin kritik bir noktayı ortaya koyuyor: Türkiye, derin bir siyasi kriz içinde ve bu durum hızlı biçimde sona ermeyecek. Birçok analist, AKP’nin yerel seçimleri az bir farkla kazanacağına inansa da muhtemelen ki protestolar devam edecek. Erdoğan siyasi kariyeri boyunca üst düzey subaylar olsun, İstanbul’daki sokaklarda solcu protestocuları olsun, muhaliflerini çabucak etkisizleştirebildi. Ama Elvan konusunda hissedilen öfkeyi yansıtmaya da katılan, Türk toplumunun geniş ana akımı bu defa, Erdoğan’ın karşıtlarını izole etmek için mücadele vermek zorunda kalacağını gösteriyor.”

Bu haber toplam 883 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler