Dünya Beşten Büyüktür Derneği kuruldu

Dünya Beşten Büyüktür Derneği kuruldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler'i eleştirirken ifade ettiği "Dünya Beşten Büyüktür" sloganından hareketle kurulan dernek tanıtıldı- Dernek Başkanı Güler:- "Dünya nüfusunun büyük bir kısmının masa dışında bırakıldığı, 1,7 milyar Müslüman'ın te

İSTANBUL (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler'deki (BM) çifte standardı eleştirirken dillendirdiği "Dünya Beşten Büyüktür" sloganı bir derneğe ilham kaynağı oldu.

Slogandan hareket edilerek yaklaşık bir yıldır sürdürülen çalışmaların neticesinde "Dünya Beşten Büyüktür Derneği" kuruldu.

Derneği tanıtım için Şişli'deki bir otelde gerçekleştirilen toplantı, şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Toplantıda konuşan Dünya Beşten Büyüktür Derneği Başkanı Erdal Gürel, yeni sivil toplum kuruluşunun amacı, vizyonu ve misyonu hakkında bilgi verdi.

Uluslararası barış ve güvenliği temininden sorumlu olan ana organ Birleşmiş Milletler'in (MB) üzerine düşen görevi yerine getirmediğini belirterek, "Dünya nüfusunun büyük bir kısmının masa dışında bırakıldığı, 1,7 milyar Müslüman'ın temsil edilmediği adaletsizlik düzenine karşı çıkıyoruz. Tespit ettiğimiz hedefler doğrultusunda Dünya Beşten Büyüktür Derneği çatısı altında hareket etmeye karar verdik." dedi.

Mazlumlara yönelik bu çifte standardın teröre zemin hazırladığını, daha da önemlisi modern dünya tarafından uygulanan haksızlıkların çok geniş halk yığınları nezdinde ciddi bir güvensizlik oluşturduğunu ifade eden Güler, şöyle konuştu:

"Bu durum, milyonlarca insanı umutsuzluğa sevk etmektedir. Unutulmamaktadır ki; birimiz güvende değilsek hiçbirimiz güvende olamayız. Bugün karşı karşıya kaldığımız uluslararası terörün beslendiği en temel kaynaklarından biri de işte bu güvensizlik duygusu ve umutsuzluk duygusudur. Mazlumlara yönelik çifte standart çocukların öldürülmesine yönelik kayıtsızlık tüm dünyada teröre oksijen sağlamaktadır. BM'den ve uluslararası kuruluşlardan umudunu kesenler terör bataklığına saplanmakta ve terör tuzağına düşürülmektedir."

- "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözünden yola çıktık"

Güler, uluslararası barışı ve güvenliği korumak hedefiyle kurulan BM'nin on yıllardır dünyanın dört bir yanında gerçekleşen savaşlara, insan hakları ihlallerine seyirci kaldığını vurgulayarak şunları kaydetti:

"Adaletsiz ve düşük temsiliyet üzerine inşa edilen Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) sayesinde dünya barışı ve güvenliği beş ülkenin tekeline verilmiş durumda. Yani dünya çocuklarının, kadınlarının, yaşlıların, sivillerin güvenliği ve dünyamızın geleceği beş ülkenin dudakları arasına mahkum ediliyor, beş ülkenin çıkar ve görüşleri dünya barışının önüne geçiriliyor. İnsanlık onuru, Avrupa'dan 3, Asya'dan 1, ABD'de 1 olmak üzere toplam 5 ülkenin iki dudağı arasındadır. Tüm dünyanın temsil edilemediği bir BMGK adaleti tesis edemez. BM'nin bu yapısı ve işleyişi değişmeden haksızlıkların önüne geçmek mümkün olmayacaktır."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Dünya Beşten Büyüktür" sözünden ilham alarak yola çıktıklarını ifade eden Güler, "Dünya nüfusunun büyük bir kısmının masa dışında bırakıldığı, 1,7 milyar Müslümanın temsil edilmediği adaletsizlik düzenine karşı çıkıyoruz. Dünya Beşten Büyüktür Derneği olarak amacımız tüm dünyadaki mazlum ve mağdur halkların haklarını sivil toplum düzeyinde savunmak yaşanan haksızlıklara ve zulme 'dur' demek ve adalete hizmet etmektir. Özellikle İslam coğrafyasında ki haksızlıkların, zulümlerin ve yoksullukların ortadan kaldırılması ve BM nezdindeki girişimlerin daha aktif daha kararlı ve sürekli hale gelmesi için sivil toplum kuruluşu olarak çaba sarf etmek en büyük amacımızdır." ifadelerini kullandı.

- "Haksızlıkların, zulümlerin ve yoksullukların kaldırılması için çalışacağız"

Tüm dünya milletlerinin temsil edildiği savaşlara ve zulme gözlerin kapatılmadığı, çocukların ve sivillerin daha güvende olduğu adaletli ve hakkaniyetli bir dünya için dünyanın her bir köşesinde; dünyanın bu beş ülkeden büyük olduğunu anlatmaya gayret göstereceklerini vurgulayan Dernek Başkanı Erdal Güler sözlerini şöyle tamamladı:

"Amacımız, adaleti, barışın, hoşgörünün, birlikte yaşama kültürünün, birbirine saygı ve sevginin anayurdu olan bu topraklardan, tüm dünyaya yaymaktır. Her ülkede BM'nin bu adaletsiz ve düşük temsiliyetini kabul etmeyen ve bu beş ülkenin çıkar ve görüşlerini benimsemeyen her kesimi Dünya Beşten Büyüktür Derneği çatısı altında toplanmaya davet ediyorum. Hiçbir ırk mezhep ve din ayrımı yapmadan dünya barışı ve kardeşliğine inanan her fert ile bütünleşerek yolumuza devam edeceğiz. Derneğimizin misyonu BMGK yapısının değişmesi için Türkiye'de ve dünyada gerekli kamuoyunun oluşmasını sağlamaktır. BM'nin emperyalistlerin hakları için alınan haksız kararlarına dikkati çekmek BM Genel Kurulu'nun işleyişini ve etkisini sadece beş devletin çıkar ve görüşlerine değil tüm insanlığın haklarının korunmasına yönelik olması yönünde çalışmalarda bulunmaktır. Sayın Cumhurbaşkanımızın dile getirdiği 'Dünya Beşten Büyüktür' sözünden yola çıkarak özellikte İslam coğrafyasındaki haksızlıkların, zulümlerin ve yoksullukların ortadan kaldırılması için BM nezdindeki girişimlerin daha aktif, daha kararlı ve sürekli hale gelmesi için çaba sarf etmektir."

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 109 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler