Down sendromlu gençler maaşlarını depremzedelere bağışladı

Down sendromlu gençler maaşlarını depremzedelere bağışladı

Üsküdar'daki Tebessüm Kahvesi'nde garson olarak çalışan down sendromlu 11 genç, maaşlarından beşer bin lira bağışlayarak depremzedelerin ihtiyaçlarının giderilmesine destek oldu- Servis elemanı Cemal Demircioğlu:- "Depremzedelere maaşımı bağışladım ve mut

İSTANBUL (AA) - LALE BİLDİRİCİ BÜYÜKKARAKAYA - Üsküdar'daki Tebessüm Kahvesi'nin down sendromlu 11 çalışanı, depremzedelere destek amacıyla maaşlarının bir bölümünü Üsküdar Belediyesinin aşevine bağışladı.

Üsküdar'daki Tebessüm Kahvesi'nde çalışarak farkındalık yaratan down sendromlular, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenenleri de unutmadı.

Down sendromlu gençler, 21 Mart Dünya Down Sendromlular Günü'nde AA muhabirine hayatlarını, eğitimlerini, farkındalık çalışmalarını, depremle ilgili duygu ve düşüncelerini anlattı.

Servis yaparken müşterilere şarkılar söyleyerek güne güzel başlamalarını sağlayan çalışanlardan 31 yaşındaki Emrah Kuru, Şöhret Kurşunoğlu Özel Eğitim Meslek Okulu mezunu. Kuru, kendini iyi ifade edebilen ve çok sosyal bir birey olarak iş yaşamında adından söz ettiriyor. 2016 yılından itibaren Tebessüm Kahvesi'nde çalışan Kuru, şarkı söylemeyi, kitap okumayı ve yürüyüş yapmayı seviyor.

Türkiye'de yaşanan büyük depremden çok etkilendiğini dile getiren Kuru, şunları söyledi:

"Depremzede arkadaşlarımıza yardım edelim istedik. Maaşımızdan beşer bin lira para biriktirdik. Hazırladığımız hijyen malzemelerini ve kıyafetleri de onlara teslim ettik. İnşallah Rabb'im depremzedelere yeni ev kurmalarını nasip eder. Sıcacık bir yuva kursunlar. Depremde Hatay'da kuzenim de vefat etti. İki çocuğu ve eşi vardı. Depremler bir daha olmasın ve binalar yıkılmasın. Deprem İstanbul'a gelmesin istiyorum. Malatya ve diğer illerimizin başı sağolsun."

- "O kadar yüreğimiz yanık ki yas tuttuk"

Bakırköy'de 1991'de doğan Arlin Gültane, 2 yaşından itibaren eğitim almaya başladı. Şöhret Kurşunoğlu Özel Eğitim Meslek Okulu garsonluk bölümünden mezun olan Gültane, çeşitli el beceri sanatları kursunda eğitim aldı. Halk oyunları, işaret dili, İngilizce eğitimine devam eden Gültane, 2016 yılından itibaren Tebessüm Kahvesi'nde şef garson olarak çalışıyor. Gültane, arkadaşları arasında merhametli, vicdanlı, sevecen, sıcakkanlı, oldukça sosyal biri olarak tanınıyor.

Depremlerden dolayı büyük üzüntü yaşadıklarını dile getiren Gültane, "Deprem hassas bir konu. Bizler çok yaralar aldık ve çok insan kaybettik. O kadar yüreğimiz yanık ki yas tuttuk. Maaşımızın yarısını depremzedelere bağışlamak istedik. Onların da ihtiyaçları olduğunu düşündük." diye konuştu.

- "Depremzedelere bağış yaptık. İçimde ferahlık oldu"

Tebessüm Kahvesi'nde 7 yıldır garson olarak çalışan 35 yaşındaki Evren Çakır, Bağlarbaşı İlköğretim Okulu'nun ardından, Şöhret Kurşunoğlu Özel Eğitim Meslek Okulu seramik bölümünden mezun oldu. Çakır, çeşitli iyileştirme ve rehabilitasyon merkezlerinde hem iş deneyimi kazandı hem de özel eğitimlerine devam etti.

Çakır, depreme ilişkin duygularını "Deprem olduğu için çok insan hayatını kaybetti. Depremzedelere çok dua ettim. Depremzedelere bağış yaptık. İçimde ferahlık oldu. Yeter ki onlara güzel yuva ve ev olsun. Herkesin başı sağ olsun, geçmiş olsun. Hiç kimse zarar görmesin. Herkesin battaniye, yorgan, yastıktan oluşan yuvaları olsun." sözleriyle dile getirdi.

- "Çok üzgünüz, acınız acımızdır"

Üsküdar'da oturan 24 yaşındaki Betül Doğanay, çalışıp kendi ayakları üzerinde durarak arkadaşlarına örnek oluyor. Mustafa Noyan İlköğretim Okulu'nun ardından Şöhret Kurşunoğlu Özel Eğitim Meslek Okulu'nu bitiren Doğanay, Tebessüm Kahvesi'nde işe başladı.

Tebessüm Kahvesi'nin adeta ikinci evi olduğunu ve burada güzel dostluklar edindiğini dile getiren Doğanay, "Neşeli ve şaka yapmayı seven bir insanım. Gülmeyi, eğlenmeyi çok severim. Birisine yardım etmek beni çok mutlu eder. Hayvanları ve onlarla vakit geçirmeyi de çok severim. Bu zamana kadar evde kuş, kedi ve balık besledim. Şu an ise evin bahçesinde beslediğim bir köpeğim var. Onunla oyun oynamayı çok seviyorum. Sanat faaliyetlerine çok ilgilidir." diye konuştu.

Depremden dolayı yaşadığı üzüntüyü dile getiren ve maaşının büyük bir bölümünü arkadaşlarıyla depremzedelere yardım amacıyla gönderdiğini belirten Doğanay, "Depremin ardından çocuklar ve aileler kaldı. Çok üzgünüz, acınız acımızdır. Ülkemizde felaketlerden dolayı üzüldük. Türkiye'miz yasta. Biz onları çok seviyoruz. Onların buraya gelmesini bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

- "Maaşımı bağışladım ve mutluyum"

Yardım kampanyasına katılanlardan 35 yaşındaki Cemal Demircioğlu, 8 yaşından itibaren çeşitli alanlarda eğitim, uygulama ve spor faaliyetlerinde bulundu. Eğitimine devam eden Demircioğlu, 2016'dan beri Tebessüm Kahvesi'nde garson olarak çalışıyor. Demircioğlu, seyahat etmeyi, müzik dinlemeyi, sevdikleriyle vakit geçirmeyi, zaman zaman TV dizileri izlemeyi ve bilgisayarda vakit geçirmeyi seviyor.

Kahramanmaraş merkezli depremde yaşanan olayları televizyondan takip ettiğini belirten Demircioğlu, depremzedelere yardımda bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Demircioğlu, "Depremzedelere maaşımı bağışladım ve mutluyum. Başkalarının da yardım kampanyalarına katılmalarını istiyorum." dedi.

Üsküdar Belediyesi Tebessüm Kahvesi Proje Sorumlusu Şermin Çoban, Tebessüm Kahvesi'nin, Üsküdar Belediyesi'nin projesi olarak 21 Mart 2016'da hizmete açıldığını hatırlattı.

Burada 23-41 yaşları arasında 11 down sendromlunun çalıştığını belirten Çoban, şunları kaydetti:

"Onların hayatın içinde var olması bizler için çok anlamlı ve değerli. Böyle bir proje içinde çalıştığımız için mutluyuz. Down sendromlu gençlerin toplum ve sosyal hayatın içinde etkin olarak var olmalarını istiyoruz. Down sendromlu gençlerimiz gerçekten deprem sürecinde hepimiz gibi hassastılar. Yardım isteği onlardan geldi. Depremde evleri yıkılan çocuklar ve aileler için neler yapabileceklerini sordular. Maaşlarından belli kısmını 5 bin liralık ücreti bağışlamak istediklerini söylediler. Belediyemiz eliyle bunu yapmak istediklerini bize ilettiler. Üsküdar Belediyesinin aşevine 11 down sendromlu gencimiz beşer bin lira bağışladı."

Down sendromlu gençler maaşlarını depremzedelere bağışladı

Down sendromlu gençler maaşlarını depremzedelere bağışladı

Down sendromlu gençler maaşlarını depremzedelere bağışladı

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 47 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler