"Doğu Guta"daki katliamlara tepki

"Doğu Guta"daki katliamlara tepki

Küçükçekmece Sivil Toplum Platformu'nun öncülüğünde bir araya gelen bazı sivil toplum kuruluşları, Küçükçekmece Atatürk Parkı'nda katliamları protesto etti- Doğu Dertliler Hareketi Başkanı Yücel:- "Bölgede yaşanan katliamların durdurulması için Türkiye ve

İSTANBUL (AA) - Küçükçekmece Sivil Toplum Platformu öncülüğünde bir araya gelen bazı sivil toplum kuruluşu üyeleri, Doğu Guta'daki katliamlara tepki gösterdi.

Küçükçekmece Atatürk Parkı'nda bir araya gelen 15 farklı sivil toplum kuruluşundan katılımcılar, ellerinde, "Doğu Guta'da Zulme Dur De" pankartıyla, "Katil Esed Suriye'den defol" sloganları atarak, tekbir getirdi.

Grup adına açıklama yapan Dertliler Hareketi Başkanı Selman Enes Yücel, 400 binden fazla insanın yaşadığı Doğu Guta'da, son 3 ayda 700'den fazla kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Esed rejiminin son 3 gündür her türlü konvansiyonel silahı kullanarak bölgeye kara ve hava saldırıları düzenlediğine dikkati çeken Yücel, "Son 3 günde ölen sivillerin sayısı 500'ü geçmiş durumda. Son 3 aylık saldırılarda ise 185'i çocuk, 109'u kadın olmak üzere 700'ün üzerinde sivil yaşamını yitirdi. Guta bölgesi Şam'a yakın olduğu için stratejik bir konumda. Esed rejimi 2013 yılında bu bölgeye kimyasal saldırıda bulunmuş, yüzlerce insanı katletmişti." diye konuştu.

Suriye'de Esed rejiminin askeri stratejisinin kuşatılmış küçük cepler oluşturup muhalifleri dar bir alana hapsetmek olduğunu ifaden eden Yücel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ambargo altına alınan bölgelerde sivillere yönelik yoğun bombardıman ve derin insani krizle muhalifler teslim olmaya zorlanmakta. Esed rejimi, Humus, Hama, Halep ve birçok yerde uyguladığı 'açlıkla terbiye' stratejisini Doğu Guta'da da uygulayarak bölgedeki tüm sivilleri kitlesel olarak cezalandırmayı hedefliyor. Doğu Guta'dan sivillerin tahliyesinin sağlanamaması halinde yaşananların Halep'ten daha trajik bir sonuçları olacak. Bölgede yaşanan katliamların durdurulması için Türkiye ve dünya kamuoyunu harekete geçmeye çağırıyor, mazlumlara sahip çıkmaya davet ediyoruz."

Grup açıklamanın ardından dua etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 81 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler