Doğu Afrika Topluluğu, KDC'deki barış gücü misyonunun görev süresini uzattı

Doğu Afrika Topluluğu, KDC'deki barış gücü misyonunun görev süresini uzattı

Doğu Afrika Topluluğu (EAC), Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ndeki (KDC) barış gücü misyonunun görev süresini aralık ayına uzattı.Topluluktan yapılan yazılı açıklamada, Kenya'daki devlet başkanları zirvesinde KDC'nin doğusunda görevli barış...

Doğu Afrika Topluluğu (EAC), Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ndeki (KDC) barış gücü misyonunun görev süresini aralık ayına uzattı.

Topluluktan yapılan yazılı açıklamada, Kenya'daki devlet başkanları zirvesinde KDC'nin doğusunda görevli barış gücü askerlerinin görevinin aralığa kadar uzatılmasına karar verildiği belirtildi.

Bölgede 2022'den bu yana silahlı örgütlerle mücadele görevi yürüten EAC güçleri, KDC hükümetince yeterli çabayı göstermemekle suçlanıyor.

Güney Afrika Kalkınma Topluluğu (SADC) da geçen ay KDC'nin çağrısı üzerine ülkenin doğusuna asker gönderme kararı almıştı.

KDC'nin Ruanda, Uganda ve Burundi sınırının bulunduğu doğusu, 20 yılı aşkın süredir altın ve kobalt gibi madenlerin kontrolünü sağlamaya çalışan silahlı grupların saldırıları ve çatışmalarına sahne oluyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 59 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler