Diyarbakır'da "Umuda El Verelim" projesi

Diyarbakır'da "Umuda El Verelim" projesi

Vali Güzeloğlu:- "Hayatın uzun süren akışında hayat farklı gelişmelere gebedir. Bu süreçler yaşanırken unutulmamalıdır ki herkese bir şans vermek gerekir. Herkesi kazanmak ve kazanmak için bir fırsatlar sunmak gerekir. İnsan merkezli medeniyetin bugün t

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, "Hayatın uzun süren akışında hayat farklı gelişmelere gebedir. Bu süreçler yaşanırken unutulmamalıdır ki herkese bir şans vermek gerekir. Herkesi kazanmak ve kazanmak için bir fırsatlar sunmak gerekir. İnsan merkezli medeniyetin bugün temsilcileri olarak her insanımıza bir değer gözüyle bakıyoruz." dedi.

Diyarbakır Valiliği tarafından Kalkınma Bakanlığı tarafından desteklenen Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında hayata geçirilen "Umuda El Verelim" projesinin açılışı merkez Kayapınar ilçesinde Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Diyarbakır Adliye Sarayı ek binasında yapıldı.

Proje ile cezaevinden salıverildikten sonra denetimli serbestlikten yararlanan suça karışmış ve madde kullanımı nedeniyle bağımlılık tedavisi gören 610 yükümlüye ulaşılması hedefleniyor.

Vali Hasan Basri Güzeloğlu, projenin açılışında, insan merkezli bir yönetim anlayışıyla, sosyal ve toplumsal alanda karşılaştığı her durumda suçlu ve hükümlü sıfatında olsa da tekrar topluma kazandırılması adına çok önemli bir proje olduğunu söyledi.

İnsanların hayatın akışında bazen istemediği ve beklemediği sonuçlarla karşılaşabileceğini anlatan Güzeloğlu, şöyle konuştu:

"Hayatın uzun süren akışında hayat farklı gelişmelere gebedir. Bu süreçler yaşanırken unutulmamalıdır ki herkese bir şans vermek gerekir. Herkesi kazanmak ve kazanmak için bir fırsatlar sunmak gerekir. İnsan merkezli medeniyetin bugün temsilcileri olarak her insanımıza bir değer gözüyle bakıyoruz. Devleti millet için yaşatan bir anlayışla milletini her bir ferdinin derdini, çilesini, sıkıntısını, bizden beklentisini karşılamanın gayretini sergiliyoruz."

Güzeloğlu, yapılan projeyle 600'ü aşkın insana yeni bir başlangıç fırsatı sunulduğunu belirterek, "Projeden faydalananları toplumla bütünleşmeyi ve sonra da gelir getirici faaliyetlerde yetenek kazandırmayı sağlayacak çok önemli kazanımlar sunacağız. Onlar kazanacak, mutlu olacak, kentimiz ve ülkemiz kazanmış olacak." ifadesini kullandı.

Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre de topluma kazandırılacak insanların burada rehabilite edildiğini anlatarak, şöyle devam etti:

"Hükümlüler tahliye aşamasına gelip topluma tekrar kazandırılma sürecine geldiğinde buraya geliyor. Burada alabileceği rehabiliteyi maksimum sürede verebildiğimiz takdirde topluma en az kriminal halde dönüşünü sağlamayı amaçlıyoruz. Birçok sivil toplum kuruluşuyla ortak projeler yaparak faaliyetlerimizi gerçekleştiriyoruz. Bu el birliğiyle olan bir proje. Bu projeleri devam ettirmek istiyoruz."

Vali Güzeloğlu ve beraberindekiler daha sonra proje kapsamında açılan ebru, satranç, bağlama ve masa tenisi kurslarında denetimli serbestlikten yararlanan kursiyerlerle sohbet ederek, birlikte türkü söyledi.

Programa, Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Hasan Maral, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Demir, İl Sağlık Müdürü Sait Avar, Emniyet Müdürü Tacettin Aslan ve kurum amirleri katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 57 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler