Diyarbakır'da kapkaç operasyonu

Diyarbakır'da kapkaç operasyonu

Eş zamanlı operasyonda kapkaç ve yankesicilik yöntemiyle hırsızlık yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 15 şüpheliden 4'ü tutuklandı- Hırsızlık anları, güvenlik kameralarınca kaydedildi

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'da kapkaç ve yankesicilik yöntemiyle hırsızlık yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 15 şüpheliden 4'ü tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, kentte son günlerde toplu taşıma araçlarında kapkaç ve yankesicilik yöntemiyle hırsızlık yapanların yakalanması amacıyla çalışma başlattı.

Kent Güvenlik Yönetim Sistemi ve güvenlik kamerası kayıtlarının incelenmesi sonucu şüphelilerin kimlikleri tespit edildi.

Belirlenen 16 adrese 23 Şubat'ta Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde Özel Harekat, Kaçakçılık ve Organize Suçlar ile Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri desteğiyle düzenlenen eş zamanlı operasyonda haklarında yakalama kararı çıkarılan 16 şüpheliden 15'i gözaltına alındı.

Bir şüphelinin ise cezaevinde olduğu tespit edildi. Zanlılardan birinin evinde televizyon ünitesindeki dolapta, birinin de kaçmaya çalışırken çatıda yakalandığı öğrenildi.

Adreslerde yapılan aramalarda ruhsatsız silah ile fişek, tüfek, bir gram esrar ve 2 uyuşturucu hap ele geçirildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 4'ü tutuklandı. Zanlılardan 8'i adli kontrol şartıyla salıverildi, 18 yaşından küçük 3'ü de serbest bırakıldı.

Hırsızlık anları, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi ile güvenlik kameralarınca kaydedildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 89 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler