Diyanet İşleri Başkanı Erbaş Ümraniye'de Kur'an kursu açılışına katıldı

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş Ümraniye'de Kur'an kursu açılışına katıldı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ümraniye'de yapımı tamamlanan Hacı Teysir Arar 4-6 Yaş Kur'an Kursu'nun açılışını gerçekleştirdi.Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, açılışta konuşan Erbaş, en güzel merasimlerden...

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ümraniye'de yapımı tamamlanan Hacı Teysir Arar 4-6 Yaş Kur'an Kursu'nun açılışını gerçekleştirdi.

Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, açılışta konuşan Erbaş, en güzel merasimlerden birisinde olduklarını belirterek, Hazreti Peygamber'in "Çocuklarınız 7 yaşına gelinceye kadar onlara dinimizin gerekliliklerini, temel dini bilgileri öğretiniz." diye buyurduğunu anımsattı.

Hazreti Peygamber'in bu uyarısı ile eğitim bilimcilerin yaptığı araştırma sonuçlarının örtüştüğünü vurgulayan Erbaş, eğitim bilimcilerin, insanın karakter yapısının büyük çoğunluğunun 7 yaşına kadar oluştuğuna dikkati çektiklerini kaydetti.

Erbaş, ahlaklı bireylerin yer aldığı bir toplumun oluşturulması gerektiğine işaret ederek, şunları aktardı:

"Bunun temeli de bu yaşlarda atılıyor. Doğruluk nedir, dürüstlük nedir, yalan söylemenin çirkinliği, insanları aldatmanın kötülüğü, doğru söylemenin güzelliği, büyüklere saygı göstermenin, küçüklere sevgi göstermenin önemi, güzelliği… Bizim evrensel değerlerimiz var, aynı zamanda buna değerler eğitimi diyoruz. Değerler eğitimini millet olarak, devlet olarak küçük yaşlarda çocuklarımıza öğretmemiz gerekiyor."

- "Kur'an kurslarımızdaki çocuklarımızın sayısının artması için gayret ediyoruz"

Değerler eğitimi konusunda Diyanet İşleri Başkanlığının yaptığı hizmetlere ilişkin Erbaş, "Amacımız, toplumumuz daha iyi olsun, iyi insanlardan, iyilik peşinde olan insanlardan oluşsun, bunun derdini taşıyoruz. O yüzden 4-6 yaş Kur'an kurslarımızın ve kurslarımıza devam eden çocuklarımızın da her geçen gün sayısının artması için gayret ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Erbaş, gençlerle ilgili çalışmaları artırdıklarına dikkati çekerek, Türkiye'nin her yerinde, illerde, ilçelerde, üniversitelerde, kampüslerde Diyanet Gençlik Merkezleri, bu merkezlerin bitişiğinde de Diyanet ve Türkiye Diyanet Vakfı yayınlarından oluşan kitabevleri kurduklarını anlattı.

Türkiye'de 28 milyon öğrenci bulunmasının çok büyük bir zenginlik olduğunu belirten Erbaş, gençlerin Hazreti Peygamber'in ahlakıyla ahlaklanması gerektiğini vurguladı.

Erbaş, dünyayı iyilik ve adaletin güzelleştireceğini dile getirerek, "Dünyayı, yalandan, ihanetten uzak durmak, zulme karşı koymak ve zalimlerin zulmünü engellemek, her zaman zalimin karşısında, mazlumun yanında yer almak güzelleştirecektir." ifadesini kullandı.

Kur'an kursuna giden çocukların anne-babalarını tebrik eden Erbaş, sözlerini "Ne mutlu onlara ki işte böyle güzel Kur'an kurslarında yavruları okuyacak, eğitim alacak, peygamberi bir ahlakla ahlaklanacak, Rabb'ini, Kitabını tanıyacak, vatanını, bayrağını, ezanını sevecek ve vatanı, milleti için her zaman hayırlı, faydalı bir kul olduğunu hatırlayacak ve öyle yaşayacak." diyerek tamamladı.

Erbaş, Kur'an kursunun yapımında emeği geçenlere teşekkür ettikten sonra kurdele keserek açılışı gerçekleştirdi, beraberindekilerle Kur'an kursunu gezip yetkililerden bilgi aldı.

Açılışa, İstanbul İl Müftüsü Safi Arpaguş, Ümraniye Kaymakamı Abdulaziz Aydın ve davetliler katıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş Ümraniye'de Kur'an kursu açılışına katıldı

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 35 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler