"Devrimcilerin devlet tecrübesi yoktu"

"Devrimcilerin devlet tecrübesi yoktu"

İran Milli Kütüphane ve Evrak Kurumu Başkanı Eşref Burucerdi, İran devrimini gerçekleştirenlerin "devrim ve devlet tecrübelerinin olmadığını" söyledi

İSTANBUL (AA) - İran Milli Kütüphane ve Evrak Kurumu Başkanı Eşref Burucerdi, ülkede yaşanan sorunların İran devrimini gerçekleştiren devrimcilerin devlet tecrübesinden yoksun olmalarından kaynaklandığını söyledi.

İranlı İşçiler Haber Ajansı'na (ILNA) göre, Burucerdi, devrimin 40 yılını değerlendirdiği konuşmasında, "(1979 yılında meydana gelen) devrimi gerçekleştiren gençlerin devrim ve devlet yönetme tecrübeleri yoktu." dedi.

Bugün de devrim sürecinde mücadele eden bazı kimselerin tecrübelerinden istifade edilmediğini dile getiren Burucerdi, eski Cumhurbaşkanı Muhammed Hatemi ve muhalif lider Mir Hüseyin Musevi'nin inzivaya mahkum edilmesinin ülkenin zararına olduğunu belirtti.

Devrimin 40'ıncı yılında ahlaki değerlerin gerçekleşmediğine ve yolsuzlukların devam ettiğine değinen Burucerdi, "Devrim için mücadele eden herkes, her şeyi olması gerektiği yere koyma anlamına gelen adalet anlayışını tesis etmek ve bu yolla tüm imkanlardan istifade ederek halkın refah düzeyini ve insani değerleri yükseltmek istemişti." dedi.

Ülke yönetiminin ehil kişilere verilemediğine işaret eden Burucerdi, devrim lideri Humeyni'nin devrimci gençlere güvenmesi nedeniyle onları ülke yönetimine getirdiğini, söz konusu bu durumun ehil insanların ilgili makamlara gelmemesine yol açtığını ifade etti.

Burucerdi, "En baştan beri düşmanlarımızın kullanması endişesiyle bildiklerimizi sakladık. Bir şeyler açıklasanız emniyet güçleri tarafından uyarılırdınız. Düşmanlarımızın bizden faydalanma iddialarının bir vesvese olduğunu düşünüyorum." şeklinde kaydetti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 111 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler