Deniz Kuvvetleri Komutanlığı darbe girişimi davası

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı darbe girişimi davası

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında DKK'deki eylemlere ilişkin 72 sanığın yargılandığı davaya, esasa ilişkin savunmaların alınmasıyla devam edildi

ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Deniz Kuvvetleri Komutanlığındaki (DKK) eylemlere ilişkin 72 sanığın yargılandığı davaya, sanıkların esasa ilişkin savunmalarıyla devam edildi.

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen davaya, sanıklar ve taraf avukatları katıldı.

Savunma yapan eski binbaşı Ömer Faruk Öncü, olay günü nöbetçi amiri olduğunu ve rutin mesaisine devam ettiğini bildirdi.

Akşam saatlerinde dışarıdan silah sesleri gelmesi üzerine nizamiyeye gittiğini aktaran sanık Öncü, burada aralarında eski tuğamiral Murat Şirzai'nin de bulunduğu subayları gördüğünü, bölgede terör saldırısı olabileceğinin konuşulduğunu ancak kendisine güvenlikle ilgili bir görev verilmediğinden nöbet yerine geri döndüğünü beyan etti.

Darbe girişimini 15 Temmuz akşamı 23.00 sularında Başbakan Binali Yıldırım'ın basın açıklamasından öğrendiğini öne süren sanık Öncü, konusu suç teşkil eden bir eylemde bulunmadığını savunarak beraatini istedi.

Savunma yapan sanık Özcan Özata, 15 Temmuz 2016'dan önce Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Karargah Destek Kıtalar Komutanlığında güvenlik astsubayı olarak görev yaptığını, olay akşamı terör tehdidi olabileceğinin söylenmesi üzerine görev yerine gittiğini dile getirdi.

Darbe girişiminden önce Ankara'da yaşanan terör saldırılarında da aynı şekilde mesaiye gittiğini savunan Özata, 15 Temmuz'da karargaha gitmesinin darbe girişimine destek amacı taşımadığını ileri sürdü.

Olay akşamı TBMM'nin bombalandığını ve dışarıdan çatışma seslerinin geldiğini beyan eden Özata, birliğe yapılacak olası saldırıya karşı güvenlik kameralarını izlemeye devam ettiğini ve usule uygun şekilde ceride tuttuğunu anlattı.

Sanık Özata, darbe girişiminde bulunmadığını ve FETÖ üyesi olmadığını iddia ederek, beraatini talep etti.

Sanık Suat Mülayim de 15 Temmuz'daki darbe girişiminden önce DKK Güvenlik Subaylığında Güvenlik Astsubayı olarak görev yaptığını, olay tarihinden önce birliğe terör saldırısı yapılabileceğine dair istihbarat bilgilerinin bulunduğunu beyan etti.

Bu kapsamda tabur komutanı tarafından kışla emniyeti için nöbetçiler dışında, nizamiyelere beş uzman çavuş görevlendirmesi yapıldığını anlatan sanık Mülayim, 15 Temmuz'da, mesaisi bittikten sonra evine gittiğini, saat 21.00 sıralarında tüm personelin birliğe çağrılmasına ilişkin mesajı görmesi üzerine terör tehdidi olduğunu düşünerek görev yerine gittiğini söyledi.

Darbe girişimi olduğunu ilerleyen saatlerde öğrendiğini savunan sanık Mülayim, darbeye iştirak etmediğini savundu.

Üzerine atılı FETÖ üyeliği suçlamasını kabul etmeyen Mülayim, beraatini istedi.

Savunma yapan sanıklar eski kurmay albay Yaşar Anar ve eski yüzbaşılar Murat Mengi ile Okan Sayar ise üzerilerine atılı suçlamaları reddederek, beraat talebinde bulundu.

Davaya yarın devam edilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 65 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler