CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNE İLİŞKİN DUYURU

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNE İLİŞKİN DUYURU

2014 yılı yaz aylarında yapılacak Cumhurbaskanlığı seçimlerinde yurtdısında yasayan vatandaslarımızın bulundukları ülkelerde ilk kez oy kullanmaları mümkün olabilecektir.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNE İLİŞKİN DUYURU

 

Değerli Vatandaslarımız, 

  

2014 yılı yaz aylarında yapılacak Cumhurbaskanlığı seçimlerinde yurtdısında yasayan vatandaslarımızın bulundukları ülkelerde ilk kez oy kullanmaları mümkün olabilecektir.

 

Baskonsolosluğumuz görev bölgesinde yasayan vatandaslarımızın seçimlerde oy kullanabilmeleri için "Yurtdısı Seçmen Kütüğü"ne  kayıtlı olmaları gerekmektedir.

 

Vatandaslarımızın "Yurtdısı Seçmen Kütüğü"ne  kayıtlı olup olmadıklarını Yüksek Seçim Kurulu Baskanlığı (YSK) internet sitesinden kontrol etmeleri mümkündür.

 

Yurtdısı Seçmen Kütüğünde kaydı bulunmayan veya adres kaydı bulunduğu halde güncel olmayan vatandaslarımızın 2 Temmuz 2014 tarihinde yerel saatle 10.00'a kadar (Türkiye saati ile 17.00) Baskonsolosluğumuza basvurarak adres beyanında bulunmaları gerekmektedir. 

 

Yurtdısında ikamet eden vatandaslarımızın adres beyanında bulunmak üzere ikametlerini bildirmeleri için adres beyan formunu (ön ve arka yüz) doldurarak, Baskonsolosluğumuza sahsen veya en geç 1 Temmuz 2014 tarihine kadar Baskonsolosluğumuzda olacak sekilde posta yoluyla iletmeleri gerekmektedir. Sahsen yapılacak basvurularda, adres beyan formuyla birlikte nüfus cüzdanının aslının ibraz edilmesi gereklidir. Posta yoluyla adres beyanında bulunmak isteyen vatandaslarımızın ise, adres beyan formunun yanısıra nüfus cüzdanı fotokopisini Baskonsolosluğumuza göndermeleri gerekmektedir.

 

Aynı adreste yasayan aile bireyleri (18 yasından küçük çocuklar ve esler) için ayrı ayrı form doldurulmasına gerek yoktur. Bu durumdaki vatandaslarımızca, Adres Beyan Formu'nda yer alan "Aynı Adreste Bulunan Kisilerin Kimlik Bilgileri" kısmının doldurulması yeterli olacaktır. Basvuru Baskonsolosluğumuza eksiksiz olarak ulastıktan sonra adres beyanı Baskonsolosluğumuzca elektronik ortamda yapılarak, e-postayla ilgili vatandasımıza bilgi verilecektir. Bu nedenle forma e-posta ve iletisim bilgilerinin yazılması uygun olacaktır.

 

Öte yandan, 2 Temmuz 2014 tarihine kadar herhangi bir nedenle adres beyanı yapamayan veya www.ysk.gov.tr internet adresinden kontrol ettikleri seçmen bilgilerinde adres beyanının hatalı olduğunu gören vatandaslar, 2-9 Temmuz 2014 tarihleri arasında Baskonsolosluğumuza müracaat ederek bu duruma itiraz basvurusunda bulunabilirler. İtiraz basvurusu için son gün 9 Temmuz 2014 saat 10:00'dur (Türkiye saati ile 17:00). Bu saatten sonra itiraz basvurusu kabul edilemeyecektir. İtiraz basvuruları sahsen yapılmalıdır; posta ile itiraz basvurusu yapılması mümkün değildir.

 

Baskonsolosluğumuz görev bölgesini olusturan Massachusetts, Connecticut, Rhode Island, New Hampshire, Maine ve Vermont eyaletlerinde ikamet eden vatandaslarımızın 31 Temmuz - 3 Ağustos 2014 ve ihtiyaç duyulması halinde ikinci turu 17 Ağustos - 20 Ağustos 2014 tarihlerinde yapılacak seçimde "31 St. James Avenue, Suite 840, Boston, MA, 02116" adresinde bulunan Baskonsolosluğumuzda 08:00-17:00 saatleri arasında oylarını kullanmaları mümkündür.

 

Yurtdısı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaslarımızın oy kullanmak için randevu almaları gerekmektedir. Oy verme günleri iki zaman dilimine bölünmüs olup (08:00-12:30; 12:30-17:00), www.ysk.gov.tr internet adresinde bulunan "SEÇSİS Oy Verme Günü Belirleme Sistemi"nden (Sistem) istenilen gün ve saat dilimini seçmek mümkündür. Sözkonusu randevu islemi 21 Temmuz 2014 tarihinde yerel saatle 01:00 (Türkiye saatiyle 08:00) ile 25 Temmuz 2014 tarihinde yerel saatle 10:00 (Türkiye saatiyle 17:00) arasında yapılabilecek, gerektiğinde randevu gün ve saatlerini değistirebilecektir.

 

Oy verme gününü belirlemeyen seçmenler için oy verme gün ve saat aralığı ile oy kullanacakları sandıklar Sistem  tarafından belirlenecektir. Yüksek Seçim Kurulu tarafından alınan karar çerçevesinde, belirlenen oy verme gününde oyunu kullanamayan seçmenlerin, sadece gümrük kapılarında kurulan sandıklarda oylarını kullanabilmeleri mümkün olacaktır.

 

Vatandaslarımızın oy kullanmaya gelirken T.C. Kimlik Numaralarını gösteren nüfus cüzdanlarını veya pasaportlarını yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

 

Vatandaslarımızın, Baskonsolosluğumuzda kurulacak sandıklarda oy kullanabilecekleri gibi, gümrük kapılarımızda  asağıda sunulan tarihlerde oy kullanmaları da mümkündür.

 

Gümrüklerde birinci tur oy verme islemi        : 26 Temmuz 2014 - 10 Ağustos 2014

Gümrüklerde ikinci tur oy verme islemi          : 17 Ağustos 2014 - 24 Ağustos 2014

 

Seçimlerle ilgili olabilecek gelismeleri takip edebileceğiniz güncel duyurularımız Baskonsolosluğumuz web sitesinde, twitter ve facebook sayfalarında yayınlanmaya devam edilecektir.

 

Saygıyla duyurulur.

T.C. BOSTON BAŞKONSOLOSLUĞU

Bu haber toplam 1293 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler