CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ DUYURUSU

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ DUYURUSU

T.C. BOSTON BAŞKONSOLOSLUĞU CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ DUYURUSUNDA BULUNDU

Değerli vatandaslarımız,

 

Önümüzdeki dönemde Türkiye'de gerçeklestirilecek Cumhurbaskanlığı seçimlerinde, görev bölgemizde yasayan vatandaslarımızın Baskonsolosluğumuzda kurulacak sandıkta oy kullanmaları mümkün olacaktır.

 

Yurt dısında yasayan vatandaslarımızın bulundukları ülkede oy kullanma tarihleri ilk oylama için 31 Temmuz - 3 Ağustos 2014, seçimin ikinci oylamaya kalması durumunda ikinci oylama için 17 - 20 Ağustos 2014 olarak belirlenmistir.

Yurtdısında yasayan seçmen niteliğine sahip vatandaslarımızın seçim döneminde oy kullanabilmeleri için "Yurtdısı Seçmen Kütüğü"ne kayıtlı olmaları gerekmektedir. "Yurtdısı Seçmen Kütüğü"nde yer almanın yolu konsolosluğumuza basvurarak "adres beyanı"nda bulunmaktır. Vatandaslarımızın geçmiste Baskonsolosluğumuzda konsolosluk islemi gerçeklestirmis olmaları adres beyanı yapmıs oldukları anlamına gelmemektedir. Bu nedenle, vatandaslarımızın Yurtdısı Seçmen Kütüğü'ne kayıtlı olup olmadıklarını, Yüksek Seçim Kurulu Baskanlığı'nın internet sitesindeki "Yurt Dısı Seçmen Sorgulama" bölümünden kontrol etmeleri ve kayıtlı değil iseler ivedilikle adres beyanında bulunmaları önem tasımaktadır.

 

Adres beyanında bulunma isleminin nasıl yapılabileceği ve yurtdısında oy kullanmak ile ilgili ayrıntılı bilgiye erisebilmek için, lütfen Baskonsolosluğumuz web adresinde yer alan duyurumuza basvurunuz.

 

Saygılarımızla,

 

T.C. BOSTON BAŞKONSOLOSLUĞU

Bu haber toplam 1113 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler