Cumhurbaşkanı Gül Oğlunun Harvard'daki Mezuniyet Törenine Katıldı

Cumhurbaşkanı Gül Oğlunun Harvard'daki Mezuniyet Törenine Katıldı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrunnisa Gül, oğulları Mehmet Emre Gül’ün Harvard Üniversitesindeki mezuniyet törenine katıldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrunnisa Gül, oğulları Mehmet Emre Gül’ün Harvard Üniversitesindeki mezuniyet törenine katıldı.

Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrunnisa Gül, sabah saatlerinde Boston şehir merkezindeki Mandarin Otel’den, Harvard Üniversitesi kampüsüne geçti. Törende Gül ve eşi Hayrunnisa Gül, eski ABD Başkanı George H.W. Bush’un eşi Barbara Bush ile oturdu.

Üniversitenin değişik bölümlerinden mezun olan ve aralarında Mehmet Emre Gül’ün de bulunduğu yaklaşık 6 bin öğrenci törende, Harvard Üniversitesi Başkanı Drew Faust’un mezuniyetlerini açıklamasıyla büyük bir coşku yaşadı.

Ayrıca törende eski ABD Başkanı George H. W. Bush, ses sanatçısı Aretna Franklin, economist Joseph E. Stiglitz, sanat tarihçisi Seymour Slive, yazar Isabel Allende ve Newyork Belediye Başkanı Michael Bloomberg'e de Harvard Üniversitesi tarafından fahri doktora ünvanı takdim edildi.

 

Cumhurbaşkanı Gül, fahri doktora ünvanı verilen kişileri ayakta alkışladı.

Gül, törenden ayrılırken Türk gazetecilerin duygularını sorması üzerine, güzel bir mezuniyet töreni olduğunu ve aile arasında katılım sağladıklarını söyledi. 


Mezun öğrencilerden Sarah Abushaar,  yaptığı konuşmada, Harvardlı olmanın kendilerine sağladığı imkanları anlatarak, "Havalimanında Ortadoğulu olduğum için güvenlik görevlileri daha titiz arama yapıyorlar, ama Harvardlı olduğumu anladıkları zaman 'Siz, Harvard vatandaşı mısınız' diyerek beni tebrik ediyor ve hoşgeldiniz diyorlar" şeklinde konuştu.

Abushaar, Arap Baharı ve Mısır’ın Tahrir Meydanı'ndaki devrime de değinerek, Harvard Meydanı'nda da bugün 6 bin kişinin yeni bir bahara başladığını, devrimlerin sadece silahla değil akıl yoluyla da yapıldığını söyledi.

Bu haber toplam 1262 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler