CRUZ "RUSLAR OBAMA'YA GÜLÜYORLAR"

CRUZ "RUSLAR OBAMA'YA GÜLÜYORLAR"

Senatör Ted Cruz’un dediğine göre Ruslar, Başkan Barack Obama’ya “alenen gülüyorlar.”

 

Cruz, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Rus liderlerin artık Obama’ya saygı duymadıklarına inanıyor.

Washington Examiner’a konuşan Cruz (Cumhuriyetçi – Teksas), “Putin’in saygı duyduğu tek şey; güç … Bu noktada Ruslar başkana alenen gülüyorlar” dedi.

Cruz ayrıca Putin’in saldırganlığının, dünyadaki Amerikan liderliği eksikliğinin “doğrudan bir sonucu” olduğunu belirtti.

Cruz, Obama yönetiminin “zayıflığının ve tutarsız dış politikasının” ülkenin müttefiklerini zayıflattığını, düşmanlarını ise güçlendirdiğini ve Putin’i daha güçlü bir konuma getirdiğini belirtti.

Photo - Prime Minister Vladimir Putin laughs as he and Russia's President Dmitry Medvedev, unseen, meet with their supporters in Moscow, Russia, Thursday, Dec. 1, 2011. (AP Photo/Alexander Zemlianichenko, pool)

Bununla birlikte Obama’nın Ukrayna’ya ilişkin harekete geçme yönünde “yavaşça” ilerlemesinden memnun olduğunu belirten Cruz, fakat Obama’nın bu anlamda daha fazlasını yapması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Cruz, Obama’nın Ukrayna ile bir serbest ticaret anlaşması imzalamasını, Ukrayna’ya kaynak ihraç edilmesi için doğal gaz altyapısı geliştirmesini ve Doğu Avrupa’daki bir füze savunma sistemi programını yeniden kurmasını önerdi.

Cruz, “Bence Putin’in Ukrayna’ya karşı olan saldırganlığı ve askeri eylemi, ABD liderliğinin eksikliğinin doğrudan bir sonucudur. Beş yıldır Amerika, dünyadaki liderlikten geri çekiliyor ve bu boşluğa Rusya, İran ve Çin gibi ülkeler giriyorlar ve bu da dünyayı çok daha tehlikeli bir yer haline getiriyor” dedi.

Bu haber toplam 964 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler