Clinton Suriye'de savaştan yana

Clinton Suriye'de savaştan yana

ABD eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın yeni anılarından alıntılar basına sızdı

 Clinton anılarında Başkan Barack Obama'ya saygı duyduğunu ama onun Suriye'deki hareketsizliğine mesafeli olduğunu söylüyor.


2016 yılında başkanlık için adı geçen Hillary Clinton'ın basına sızan anılarından alıntılar, hem destekçilerine hem de rakiplerine kendini konumlandırmak için bir mesaj niteliği taşıyor. "Zor Seçimler" adlı anılar Clinton'ın Obama yönetiminde dört yıl geçirdiği dışişleri bakanlığını tasvir ediyor ve genellikle 2008'de ilşk kadın başkan umudu karşısında yenildiği Obama'ya saygılı ifadeler kullanıyor.

Ancak Hillary Clinton, Beyaz Saray'ın şahinler tarafından çokça eleştirilen uzak durma politikasına değinerek Obama'nın Suriye'ye müdahale etmeme kararına mesafeli olduğunu belirtiyor.

Suriye'deki iç savaşı "habis sorun" olarak tanımlayan Clinton ABD'in ılımlı muhalifleri silahlandırması ve onlara [Suriye Devlet Başkanı Beşar] Esad yönetimine karşı savaşırken yardım edilmesi gerektiğine inandığını söylüyor.

CBS televizyonunun ele geçirdiği alıntılara göre Clinton anılarında şu ifadelere yer verdi: Başkan'ın meyili mevcut rotada kalmaktı ve isyancıları silahlandırmak için önemli daha fazla adım atmamaktı. Hiçkimse tartışmayı kaybetmek istemez, ben dahil. Ama Bu Başkan'ın çağrısıydı ve müzakerelerine ve kararına saygı duydum."

Clinton'ın Obama'da daha şahin politikaları savunduğu genel olarak biliniyor. Clinton'ın kitabının Suriye'deki hareketsizlik politikasından kendini sıyırmak için bir girişim olduğu belirtiliyor.

Ancak Clinton'ın şahin düşünceleri ona 2008'de başkanlık adaylığına malolmuştu. Obama sürekli olarak destekçilerine senatörken onun 2002'de Irak işgalini desteklediğini hatırlattı.

Bu haber toplam 848 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler