Çin'de Türk kahvaltısı tanıtıldı

Çin'de Türk kahvaltısı tanıtıldı

PEKİN (AA) - Her yıl haziranın ilk pazar günü kutlanan "Dünya Kahvaltı Günü" vesilesiyle Türkiye'nin Pekin Büyükelçiliğinde kahvaltı etkinliği düzenlendi.Büyükelçilik...

PEKİN (AA) - Her yıl haziranın ilk pazar günü kutlanan "Dünya Kahvaltı Günü" vesilesiyle Türkiye'nin Pekin Büyükelçiliğinde kahvaltı etkinliği düzenlendi.

Büyükelçilik Rezidansı’nda düzenlenen kahvaltıda, Çinli medya mensupları, akademisyenler, sivil toplum temsilcileri ve vatandaşlar bir araya geldi.

Büyükelçi İsmail Hakkı Musa, geleneksel kahvaltı kültürünün Türk medeniyetinin önemli bir parçası olduğunu, tarih boyunca çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapan Türkiye topraklarının her köşesinde kadim tarihin ve kültürel mirasın izlerinin görüldüğünü belirtti.

Türkiye'nin, Çin’e benzer şekilde, doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine, farklı coğrafi ve iklimsel zenginlikleri de bir arada yaşadığını, bu doğal ve kültürel zenginliğin Türk mutfağının çeşitliliğine yansıdığını vurguladı.

Çin ile insandan insana etkileşimi artırmaya önem verdiklerinin altını çizen Musa, Türkiye'nin Çin toplumuna daha fazla tanıtılmasını ve halklar arasında yakınlaşma için medya mensuplarına katkılarının değerli olduğunu ifade etti.

Etkinlikte, konuklara simit, açma, çeşitli peynir ve reçellerin olduğu kahvaltılıkların yanı sıra Karadeniz bölgesinden mıhlama sunuldu, çay ve Türk kahvesi ikram edildi.

Büyükelçi Musa ve elçilik çalışanlarının, konuklarla kahvaltı kültürü hakkında sohbet ettiği etkinlikte, Türk kahvaltısı ve mutfağına ilişkin videolar da izlendi.

Çin'de Türk kahvaltısı tanıtıldı

Çin'de Türk kahvaltısı tanıtıldı

Çin'de Türk kahvaltısı tanıtıldı

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 41 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler