Çin'de ortalama yaşam süresi 2040'a kadar 80 yaşını geçecek

Çin'de ortalama yaşam süresi 2040'a kadar 80 yaşını geçecek

PEKİN (AA) - Çin'de ortalama yaşam süresinin 2040'a kadar 80'i geçeceği bildirildi. China Daily gazetesinin haberine göre, tıp dergisi The Lancet tarafından...

PEKİN (AA) - Çin'de ortalama yaşam süresinin 2040'a kadar 80'i geçeceği bildirildi.

China Daily gazetesinin haberine göre, tıp dergisi The Lancet tarafından 195 ülkenin 2016'dan 2040'a kadar yaşam süreleri üzerine çalışma yapıldı.

Dünyada 2040'a kadar Çin'in de aralarında olduğu 59 ülkede ortalama yaşam süresinin 80 yıl üzeri olacağı tahmin edilen çalışmada, kazalar, alzaymır ve karaciğer hastalıklarından ölümlerin artacağı belirtildi.

- Çin'de uzayacak, ABD'de azalacak

Japonya, Singapur, İspanya ve İsviçre'nin yaşam süresinin 85 yıl üzeri olacağı belirtilirken, 2040'a kadar ülkelerin mevcut yaşam süreleri sıralamasında değişiklikler bekleniyor.

Mevcut durumda ortalama yaşam süresi uzunluğu bakımından dünyada 68'inci sırada olan Çin'in 39'uncu sıraya yükseleceği kaydedilirken, ABD'nin ise 43'üncü sıradan 64'üncü sıraya gerilemesi bekleniyor.

Bununla birlikte 2040'a kadar birçok ülkenin yaşam süresinde iyileşmeler olacağı ortaya konurken, Orta Afrika Cumhuriyeti, Somali ve Zimbabve gibi Afrika ülkelerindeki ortalama yaşam sürelerinin 65 yılın altında kalacağı öngörülüyor.



Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 222 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler