"Çare sizsiniz" projesi

"Çare sizsiniz" projesi

Bülbülzade Vakfının SODES destekli gerçekleştirdiği proje kapsamında, 90 yetim çocuk ile annelerine, aralarında yabancıların da bulunduğu gönüllü üniversiteli gençler ile uzmanlar tarafından eğitim verilecek- Bülbülzade Vakfı Yetim Komisyonu Başkanı Sohbe

GAZİANTEP (AA) - Bülbülzade Vakfı Yetim Komisyonunun SODES destekli yürüttüğü projeyle, 90 yetim çocuk ile anneleri, aralarında yabancıların da bulunduğu üniversite öğrencilerinden bir yıl boyunca eğitim alacak.

Bülbülzade Vakfında yetim çocukları ile annelerine yönelik hayata geçirilen "Çare sizsiniz" projesinin tanıtımı için düzenlenen etkinlikte, çocuklar ile üniversite öğrencileri bir araya geldi.

Bülbülzade Vakfı Yetim Komisyonu Başkanı Hatice Sohbet, AA muhabirine yaptığı açıklamada, amaçların aynı anda hem yetim çocuklarına hem de annelerine eğitim vermek olduğunu söyledi.

Proje kapsamında 90 yetim çocuğun ve 50 annenin bir yıl boyunca eğitim alacağını ifade eden Sohbet, "Çocuklarımıza, aralarında yabancıların da bulunduğu gönüllü üniversite öğrencileri tarafından eğitim verilecek. Aynı zamanda hafta sonları tekvando, yüzme gibi çeşitli spor dallarında eğitim alacaklar. Ayrıca ebru, resim gibi sanat kursları da olacak." diye konuştu.

Projenin diğer ayağını yetim annelerinin oluşturduğunu anlatan Sohbet şunları kaydetti:

"Annelere meslek eğitiminin yanı sıra anne ve çocuk bakımı konularında uzmanlar tarafından eğitimler verilecek. Bazı annelerimiz de takı tasarım kursuna katılacak. Eğitim sonunda verilen sertifikalar ile annelerimiz çocuk bakıcılığı ya da takı tasarımcılığı gibi meslekler ile kazanç sağlayabilecekler. Bir yıl sürecek proje kapsamında hem çocuklarımıza hem de annelerimize değerler eğitimi de vereceğiz."

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 146 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler