Çanakkale'de eşini av tüfeğiyle öldüren sanık hakim karşısında

Çanakkale'de eşini av tüfeğiyle öldüren sanık hakim karşısında

Mahkeme heyeti, zanlı Gencay Korur'un tutukluluk halinin devamına karar verdi- Çanakkale Barosu ve Çanakkale Barosu Kadın Hakları Komisyonu üyeleriyle bazı kadın derneklerinin temsilcileri de duruşmada hazır bulundu

ÇANAKKALE (AA) - Ezine'de boşanma aşamasındaki eşini av tüfeğiyle öldüren tutuklu sanık Gencay Korur'un yargılanmasına başlandı.

Çanakkale 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşmasına, "eşi kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen tutuklu sanık Gencay Korur, tarafların yakınların ve taraf avukatları katıldı.

Çanakkale Barosu ve Çanakkale Barosu Kadın Hakları Komisyonu üyeleri ile bazı kadın dernekleri de salonda katılımcı olarak hazır bulundu.

Sanık Gencay Korur, savunmasında, cinayeti işlediğini kabul ederek, internetten 1700 liraya tüfek aldığını anlattı.

Korur, "Eve geldiğimde tüfeği yine hurda araca koyacakken eşimin dışarıda tek başına sandalyede otururken gördüm. Eşim telefonla konuşuyordu. Tüfeği yanıma alıp otların içerisinde gizlenerek eşimin telefon konuşmasını dinlemeye başladım. Eşim telefonla başka adamlarla konuşuyordu. Bana küfür ettikten sonra eve girdi. Ben de kendimi tutamayarak tüfeği aldım. Evin içine camdan ateş ettim. Benim öldürmek gibi bir niyetim yoktu, sadece korkutmak istedim. Bir hedef gözetmedim. Daha sonra evin içine baktığımda eşimin alnından kan geldiğini gördüm." diye konuştu.

Mahkemede tanık olarak dinlenen Ayşe Korur’un babası Cahit Hamal (69) ise Gencay Korur’un uzaklaştırma kararı olduğunu ancak 3 kez eve geldiğini söyledi.

Korur'un ağlayıp kızıyla barışmak istediğini dile getiren Hamal, şöyle konuştu:

"Kızımın göğsünü, yanaklarını sigarayla yakmış. Kızımı işe götürüp, insan içinde dövüyordu. Kızıma işkence yaptı. Kızım bizimle birlikte tek göz odada yaşıyordu. Sanığın iddiaları doğu olsa kızım neden bizimle yaşasın. Sanığın iddiaları kesinlikle yalan, kendisi esrar kullanıyor, satıyor. Müzik aletlerini kırdığı doğru değildir. Müzik aletlerini esrar almak için sattı. Kızım çalışıyordu, aldığı parayı ona veriyordu. Kendisi internetten balon alıp, satıyordu. Kızımın aldığı beyaz eşyaları kaçırdı. Kızımın özel bölgelerine işkence yapıyordu. Kızım hastalıktan bayılıyordu. Kış aylarında kızımı annesiyle soğuk suyla yıkayıp, tecavüz etmiştir."

Ayşe Korur’un annesi Birsel Hamal da (65) "Benim çocuğum kendi evimde, kucağımda öldü. Kanlar içindeydi. Kızımla ilgili bu iddiaları kesinlikle kabul etmiyorum. Çocuğuma iftira atmaktadır. Davacı ve şikayetçiyim." dedi.

Mahkeme heyeti, Gencay Korur'un tutukluluk halinin devamına karar vererek, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi ve sanık avukatlarının taleplerinin karşılanması için duruşmayı 23 Haziran'a erteledi.

Müşteki Avukatı Ahmet Erzi, duruşma çıkışında gazetecilere, boşanmak üzere olduğu eşi tarafından öldürülen Ayşe Korur cinayetinin ilk duruşmasına katıldıklarını belirterek, "Sanık her ne kadar birtakım asılsız ithamlarda bulunmuşsa da namus cinayeti adı altında, suçtan kurtulmaya yönelik bir takım indirimler almaya yönelik beyanlarda bulunsa da tüm bu hususlar çürütülmüştür. Sanığın tutukluluk hali devam etmektedir. Sanığın en üst hadden ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alması için var gücümüz ile çalışmaya devam edeceğiz. İnşallah adalet yerini bulacaktır. Ayşe Korur'un kederli ailesine de başsağlığı diliyoruz." değerlendirmesini yaptı.

- Olay

Ezine'de Gencay Korur (41), 9 Ağustos 2022'de boşanma aşamasında olduğu eşi Ayşe Korur (39) ile konuşmak için kayınvalidesinin Ezine ilçesi Seferşah Mahallesi'ndeki evine gitmişti. Eşini av tüfeğiyle vurarak yaralayan Gencay Korur ardından kaçmıştı.

Ezine Devlet Hastanesi'ne kaldırılan kadın kurtarılamamış, sosyal medya hesabından cinayeti itiraf eden Korur, Dikili'de polis ekiplerince 11 Ağustos'ta yakalanarak gözaltına alınmış, çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklanmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 48 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler