California'da yangınlar nedeniyle OHAL

California'da yangınlar nedeniyle OHAL

California eyaletinde bazıları evleri tahrip eden, tahliyeye zorlayan, altyapıya zarar veren ondan fazla yangın nedeniyle Vali Jerry Borown olağanüstü hal ilan etti.

Valinin dün ilan ettiği olağanüstü hal yangının diğer Batı Kıyısı eyaletlerinde orman, çalılık ve arazileri tehdit etmesi, bazı evleri tahrip etmesi sonrası geldi. California'da yıldırım, yüksek sıcaklık ve aşırı kuraklık koşulları nedeniyle yagın tehlikeli bir boyuta geldi.

 

Brown'un acil durum açıklamasında koşullar ve yagının büyüklüğünün herhangi bir yerel yönetimin kontrolünü aştığı ve mücadele etmek için güçlerin birleşmesi gerektiği vurgulandı. Bu amaçla Oregon'da başlayan ve California'ya geçen bir yangının maliyetinin yüzde 75'ini karşılamak amacıyla bir federal hibe sağladı.

 

Yıldırımın yol açtığı Oregon Gulch yangını çarşamba günü başlamasından bu yana yaklaşık 33 85 kilometre kare alanı yok etti. Yangın en az üç evi tahrip etti ve eyalet sınırının her iki tarafında da 270 yapıyı tahdit ediyor.

 

Orta Oregon Kurumlararası Sev Merkezi'nin cumartesi bildirdiğine göre Oregon'da 24 saat içinde 30 yangın haberi alındı. Daha kuzeyde Washington eyaletinde bir yangın patlek verdi ve altı veya sekiz evi tahrip ettiği bildirildi. Okanogan County Şerifi Frank Rogers körfezde gece alevlerden korunmak için yöre sakinlerinin dramatik sahneler yaşadığını söyledi.

 

Rogers "Bazı büyük kurtarmalar oldu. Maalesef tüm evler kurtarılamadı" dedi.

California'da bu tür kapsamı büyük yangınlar normalde eylül ayında görülürdü. Ancak California Ormancılık ve Yangın Koruma Sözcüsü Dennis Mathisen "Bu yangın sezonu açısından alışılmadık bir durum. Yangın koşulları aşırı ve kuru yıldırımları eklediğinizde felaket için bir reçete" dedi.

Bu haber toplam 851 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler