California'da 25 Yılın En Şiddetli Depremi

California'da 25 Yılın En Şiddetli Depremi

ABD’nin California eyaletinin San Francisco Körfez bölgesinde meydana gelen 25 yılın en şiddetli depremi büyük hasara yol açarken Vali Jerry Brown oloğünüstü hhal ilen etti. 100'ü aşkın kişinin yaralandığı, üçünün durumunun kritik olduğu ve yoğun bakıma a

ABD’nin California eyaletinin San Francisco Körfez bölgesinde meydana gelen 25 yılın en şiddetli depremi büyük hasara yol açarken Vali Jerry Brown oloğünüstü hhal ilen etti. 100'ü aşkın kişinin yaralandığı, üçünün durumunun kritik olduğu ve yoğun bakıma alındığı bildiriliyor.

Yerel saatle sabaha 3.20’e meydana gelen 6.0 şiddetindeki deprem otomobillerdeki alarm sistemlerinin çalmasına yol açarken bölge sakinleri sokaklara fırladı.

Los Angeles Times gazetesi  halktan bölge itfaiyesine sürekli  telefon geldiğini, depremde çıkan yangın ve yaralı kişiler için yardım istendiğini bildiriyor.

Depremin merkez üssünün eyalet başkenti Sacramento’nun 80 kilometre güneybatısında olduğu açıklandı.

California Karayolu Polisi yol ve köprülerde hasar tesbiti yapaken yetkililer Sonoma bölgesinde büyük çapta elektrik , gaz ve su kesintisi olduğunu, bazı binaların kısmen yıkıldığını söylüyor.

ABD Jeolojik Araştırma Kurumu depremin derinliğinin 10 kilometre olduğunu ve  Napa şarap bağlarıyla ünlü bölgede sayısız küçük artçı deprem meydana geldiğini açıkladı. Kurum önümüzdeki  hafta içinde 30 ila 70 artçı sarsıntı beklendiğini de bildirdi.

Bu haber toplam 1400 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler