Bozdağ, Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası heyetini kabul etti

Bozdağ, Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası heyetini kabul etti

Bozdağ: (2)- "(CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na çağrıda bulunarak) Eğer gerçekten ersen, er gibi davran, gel cumhurbaşkanı adayı ol. Cumhurbaşkanı adaylığı seçim sürecinde er meydanında Sayın Cumhurbaşkanı'na rakip ol"- "Türkiye'de hem yerli hem yabancı

ANKARA (AA) - Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na çağrıda bulunarak, "Eğer gerçekten ersen, er gibi davran, gel cumhurbaşkanı adayı ol. Cumhurbaşkanı adaylığı seçim sürecinde er meydanında Sayın Cumhurbaşkanı'na rakip ol." dedi.

Bozdağ, Çankaya Köşkü'nde Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sinan Çelik ve beraberindeki heyeti kabulünde gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun partisinin TBMM'deki Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmadaki açıklamalarını hatırlatması üzerine Bozdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Kılıçdaroğlu'nu er meydanına davet ettiğini anımsattı.

Kılıçdaroğlu'nun, "Er meydanını göster geleyim, gelmezsem şerefsiz olayım." şeklinde açıklama yaptığını aktaran Bozdağ, siyasetin er meydanın seçim meydanları, sandık olduğunu belirtti.

"Cumhurbaşkanımız, Sayın Kılıçdaroğlu'nu, hakikaten bir erse siyaset meydanına, seçim meydanına, sandığa girmeye davet ediyor." diyen Bozdağ, Kılıçdaroğlu'nun sandıktan, seçim meydanından kaçarak televizyon kutusuna girmeye gayret ettiğini dile getirdi.

- "İşte buyur er meydanı"

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ, şöyle devam etti:

"Eğer Sayın Kılıçdaroğlu gerçekten erse, er olduğunu düşünüyorsa, yiğitse, 'Er meydanından da kaçmam' diyorsa, işte 2019'un 3 Kasım'ında er meydanı kuruluyor. Nedir? O da cumhurbaşkanlığı seçimidir. Cumhurbaşkanlığı seçimine aday olsun o zaman. Cumhurbaşkanımız AK Parti'nin, MHP'nin ortak adaydır. Şimdiden söylüyoruz, CHP'nin Genel Başkanı, Cumhurbaşkanımıza 'Benden korkar, en çok da benden korkar' diyor. Cumhurbaşkanımız er meydanına çıktı. Eğer sen de korkmuyorsan, kendine de güveniyorsan, işte buyur er meydanı. Cumhurbaşkanlığı seçim meydanıdır, cumhurbaşkanlığı seçimi sandığıdır."

Kılıçdaroğlu'na, "Boy ölçüşmek istiyorsan buyur çık, 'Ben de adayım' de. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan beyefendi ile 'Milletin terazisine çıkacağım, tartılacağım, milletin sandığına gireceğim, milletin vicdanına kendimi emanet edeceğim, milletin meydanına çıkacağım' de." çağrısında bulunan Bozdağ, Kılıçdaroğlu'nun milletin meydanından kaçtığını ifade etti.

- "Televizyon kutusuna er olanlar sığmaz"

Kılıçdaroğlu'nun milletin sandığından kaçtığını dile getiren Bozdağ, şunları söyledi:

"Milletin vicdan terazisinde tartılmaktan kaçıyor, televizyon kutusuna sığınmak istiyor. Televizyon kutusuna er olanlar sığmaz, er meydanına gelecek. Ben buradan çağırıyorum, eğer gerçekten ersen, er gibi davran, gel cumhurbaşkanı adayı ol. Cumhurbaşkanı adaylığı seçim sürecinde er meydanında Sayın Cumhurbaşkanı'na rakip ol ama belli ki Sayın Kılıçdaroğlu kendisini Sayın Cumhurbaşkanımıza rakip olacak ehliyette görmüyor. Belli ki, Cumhuriyet Halk Partililer de Sayın Genel Başkanlarını, Sayın Cumhurbaşkanımızla cumhurbaşkanlığı seçiminde yarışacak kıratta görmüyor. Diyorlar ki, 'Bir yanda Tayyip Bey var, bir yanda bizim çapsız Genel Başkan var. Nasıl bununla baş edecek? Onun için biz daha çapı büyük, daha güçlü bir aday bulalım, er meydanına, Tayyip beyin dişine layık bir aday bulalım' diyorlar. Onun için kendi Genel Başkanlarını bu er meydanına layık görmüyorlar. 'Ben cesurum, korkmuyorum, er meydanında her türlü mücadeleye varım' diyorsa, er meydanının adı, tekrar söylüyorum, cumhurbaşkanı seçim meydanıdır. Cumhurbaşkanı adayı ol, Sayın Cumhurbaşkanımızla er meydanında güreş tutun, millet de hakem olsun, puanları versin, sonuçta başpehlivanı sandıkta seçsin."

- "Adam başpehlivanlıktan kaçıyor"

"Adam başpehlivanlığa güreşmekten kaçıyor." diyen Bozdağ, siyasetin başpehlivanın sandıktan çıkacağını, siyaset meydanının hakeminin de halk olduğunu vurguladı.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ, "Adam başpehlivanlıktan kaçıyor, sonra diyor ki, 'Benden korkuyor.' Yani eğer sözünde samimiyse, 'Göstersin er meydanını' diyorsa, ben Sayın Cumhurbaşkanımızla konuşmadım ama Cumhurbaşkanımız bizim de liderimizdir. Hükümet Sözcüsü olarak, liderimiz olarak onun adına ben er meydanını gösteriyorum. Cumhurbaşkanı seçim meydanıdır. Ersen, buyur çık." şeklinde konuştu.

Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bozdağ, Türkiye'nin, yaşadığı sorunlara rağmen dimdik ayakta olduğunu belirtti.

Türk ekonomisinin bütün sınamalardan başarı ile çıktığını anlatan Bozdağ, bazı uluslararası örgütlerin, bazı çevrelerin Türk ekonomisini zora sokmak ve zarar vermek için özel gayret sarf ettiğine dikkati çekti.

Kredi derecelendirme kuruluşlarının haksız bir şekilde "Türk ekonomisi zarar görsün" diye notlarını Türkiye aleyhine değiştirdiklerini ifade eden Bozdağ, bütün bunlara rağmen Türkiye'nin büyümesini sürdürdüğünü, 2017'de yüzde 7,4 oranında dünyanın en hızlı büyüyen ilk iki ülkesinden biri olmayı başardığına vurgu yaptı.

"Her alanda Türkiye bugün şantiye gibidir." ifadesini kullanan Bozdağ, Türkiye'nin dört bir yanında devasa yatırımların sürdüğünü kaydetti.

- "Türkiye üretmeye devam edecek"

Kamuoyunda "süper teşvik" olarak bilinen proje bazlı teşvik paketinin açıklandığını hatırlatan Bozdağ, 23 projeye 135 milyar liralık teşvik verilmesinin kararlaştırıldığını bildirdi.

Proje kapsamında 35 bin kişiye doğrudan, 134 bin kişiye dolaylı olarak istihdam sağlanmasının söz konusu olduğunu aktaran Bozdağ, projelerin hayata geçirilmesiyle cari açık üzerinde yıllık 19 milyar dolar olumlu etki oluşacağını dile getirdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin temelini birlikte attığını anımsatan Bozdağ, Cumhuriyet'in 100. yılında Türkiye'nin nükleer enerji ile doğrudan tanışacağını ifade etti.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ, şunları söyledi:

"Türkiye'de güvenli bir ortam var. Hem yerli sermaye için hem yabancı sermaye için güvenli bir ekonomik ortam vardır. Siyasi istikrar vardır. Güçlü siyasi istikrar vardır. Güçlü iktidar vardır. İyi yönetim vardır ve güven vardır. Bunca çabaya rağmen bunu kimse bozmayı başaramamıştır. Bundan sonra da bozmaları mümkün değildir. Ekonomimiz güçlenerek geleceğe devam edecektir. Türkiye üretmeye, milletini ve devletini zenginleştirmeye devam edecektir. AK Parti hükümetleri de bu konudaki adımlarını kararlı bir şekilde atacaktır."

(Bitti)


Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 82 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler