Boston'da oy KULLANIMI BAŞLADI

Boston'da oy KULLANIMI BAŞLADI

26. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri İçin Boston Başkonsolosluğunda Oy Kullanımı başladı

26. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri İçin Başkonsolosluğumuzda Oy Kullanımı

 

Değerli Vatandaşlarımız,

 

Başkonsolosluğumuz görev sahasında bulunan Massachusetts, Connecticut, Rhode Island, New Hampshire, Vermont ve Maine eyaletlerinde ikamet eden ve yurtdışı seçmen kütüğünde kayıtlı seçmen vatandaşlarımız, 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için oylarını 17 – 25 Ekim 2015 tarihlerinde, 9 gün süreyle, 10:00 – 19:00 saatleri arasında Başkonsolosluğumuzda (31 Saint James Avenue, Suite 840, Boston, MA, 02116) kullanabileceklerdir.

 

Seçim sürecinde Başkonsolosluğumuzda haftaiçi 09:00-13:00 saatleri arasında konsolosluk işlemleri  gerçekleştirilmeye  devam edilecektir. Haftasonları oy kullanma işlemleri dışında işlem  yaptırılması mümkün olamayacaktır.

 

Oy kullanabileceğiniz temsilcilik bilgisini Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK)  web sayfasında bulunan “Yurtdışı Seçmen Sorgulama” bölümündeki,  https://secmen.ysk.gov.tr/ysk/secmenBilgiYurtdisi.jsp adresinden ihtiyaten kontrol etmeniz önemle rica olunur.

 

Seçmen vatandaşlarımızın oy kullanabilmelerini teminen yanlarında TC Kimlik Numarasını taşıyan; pasaport, nüfus cüzdanı, evlenme cüzdanı, resmi dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hakim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askeri kimlik kartı gibi kimliğini tereddütsüz ortaya koyan fotoğraflı ve resmi nitelikteki belgelerden birini beraberinde getirmeleri gerekmektedir.

 

Sözkonusu belgelerde TC Kimlik Numarası bulunması gerekmekte olup, ABD  veya  herhangi bir diğer ülke makamı  tarafından düzenlenmiş kimlik belgeleri kimliğin tespiti için kabul edilememektedir.

 

Başkonsolosluğumuza “Green Line” metro hattı üzerindeki “Arlington” istasyonunda inilerek ulaşılmaktadır.  Şehir dışından trenle gelecek vatandaşlarımız ise, “South Station”dan önce “Red Line” ve sonra “Green Line” metro hatlarını, “North Station”dan ise  “Green Line” metro hattını kullanabilirler. Özel araçlarıyla gelecek vatandaşlarımızın araçlarını, parkmetrelerin bulunduğu civardaki sokaklara veya ücretli otoparklara park etmeleri mümkündür.

 

Şehir merkezindeki trafik ve park yeri bulma güçlüğü gözönünde bulundurularak, mümkün olabildiğince toplu ulaşım taşıtlarının kullanılması tavsiye olunur.

 

Saygıyla duyurulur.

 

T.C.  Boston Başkonsolosluğu

Bu haber toplam 1046 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler