Boston' Consuls Ball'da Türkiye Rüzgarı

Boston' Consuls Ball'da Türkiye Rüzgarı

“United Nations Association” adlı kuruluşun Boston temsilciliği (United Nations Association of Greater Boston/UNA-GB) tarafından son 10 yıldır düzenlenen “Consuls Ball” adlı etkinliğin onbirincisi, 25 Nisan 2014 Cuma gecesi Fairmont Copley Plaza Oteli’nde

“United Nations Association” adlı kuruluşun Boston temsilciliği (United Nations Association of Greater Boston/UNA-GB) tarafından son 10 yıldır düzenlenen “Consuls Ball” adlı etkinliğin onbirincisi, 25 Nisan 2014 Cuma gecesi Fairmont Copley Plaza Oteli’nde gerçekleştirildi. Sözkonusu baloya, Boston Belediye Başkanı Martin J. Walsh başta olmak üzere, Boston’daki korkonsüler ile siyaset, akademi, bilim, sanat ve iş çevrelerinden oluşan yaklaşık 300 kişilik bir davetli grubu katıldı.

Bu yılki baloda, Boston Başkonsolosluğu’nun girişimi ve Türk Hava Yolları’nın (THY) sponsorluk desteğiyle Türkiye’nin “odak ülke” olması sağlandı ve anılan etkinlik kapsamında Türk kültürü, sanatı ve yemeklerinin tanıtılmasına yönelik bir dizi faaliyet gerçekleştirildi.

Balo yemeği öncesi düzenlenen resepsiyon sırasında, ebru ve hat sanatlarımızın sergilendiği stantlarda,  ebru sanatçısı Hümeyra Özcan tarafından ebru, hat sanatçımız Salih Göçmen tarafından hat sanatı icra edildi. Resepsiyon sırasında ayrıca, Boston’daki Türk restoranlarından Pasha Restoranı tarafından hazırlanan Türk yemeklerinin tanıtımı ve ikramı yapıldı. Bunun yanısıra, kurulan stantlarda Türkiye’nin ve 12 Mayıs tarihinden itibaren İstanbul-Boston doğrudan seferlerine başlayacak olan THY'nin tanıtımı gerçekleştirildi.

Resepsiyondan sonra düzenlenen yemek sırasında, UNA-GB Başkanı Richard Golob, Boston Belediye Başkanı Martin J. Walsh ve Türkiye Cumhuriyeti Boston Başkonsolosu Burak Karartı tarafından birer konuşma yapıldı.

Gecenin ilerleyen saatlerinde Boston'da yerleşik "Collage Dance Ensemble" tarafından Türk halk dansları gösterisi gerçekleştirildi ve gösteri izleyenlerin yoğun ilgi ve beğenisini kazandı.

Gelirleri "Model Birleşmiş Milletler" (Model UN) programı başta olmak üzere, UNA-GB'nin eğitim programlarına aktarılmakta olan balo sırasında bir çekiliş de düzenlendi. Çekilişin büyük ödülü, THY tarafından sağlanan iki kişilik Boston-İstanbul çift yön ekonomi bileti ve Boston Başkonsolosluğu’nun girişimiyle "Hilton Hotel Istanbul" tarafından sağlanan üç gecelik konaklama sertifikası oldu.

Dünya çapında saygın bir kuruluş olan "UN Association"ın ev sahipliğinde ve seçkin bir davetli grubunun katılımıyla gerçekleştirilen bu etkinlikte Türkiye'nin odak ülke olarak çeşitli aktivitelerle takdim edilmesi, ülkemizin kültürü, sanatı, müziği, dansı ve yemekleriyle çok yönlü biçimde tanıtılmasına imkan sağladı.”

5[1].jpg4[1].jpg

 

Bu haber toplam 1375 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler