Boston Başkonsolosluğu'ndan Yangın Mağdurlarına Destek

Boston Başkonsolosluğu'ndan Yangın Mağdurlarına Destek

T.C. Boston Başkonsolosluğu Harvard ve MIT'nin bulunduğu Cambridge şehrindeki 80 kişinin evsiz kaldığı yangından etkilenen mağdurlara destek verdi.

“3 Aralık Cumartesi günü Massachusetts Eyaleti'nin Cambridge şehrinde öğle saatlerinde başlayan yangın kısa sürede büyüyerek, bir kısmı düşük gelirli ve göçmen 80 kadar aileyi evsiz bıraktı. 

Yangından olumsuz etkilenen aileler için Cambridge Belediyesi, Kızılhaç ve çeşitli yardım kuruluşları tarafından yardım çalışmaları başlatıldi. 

T.C. Boston Başkonsolosluğu'da, yerel Müslüman toplum kuruluşları adına sözkonusu yardım çalışmalarına etkin biçimde katılan ICNA Relief (Islamic Circle of North America) insani yardım kuruluşuyla temas ederek evleri tamamen yanan Iraklı ve Bangladeşli birer Müslüman aileleri tespit ederek bu ailelere ilk aşamada maddi destekte bulundu. 

Boston Başkonsolosluğu sözkonusu ailelerin aralarında bebek ve yaşlıların da bulunduğu bireyleri talepleri üzerine bir Türk doktoruna muayene ettirerek, otele yerleştirilen yangın mağdurlarına ise haftanın iki günü bir Türk restoranı tarafından akşam yemeği verilmesini sağladı. 

Konsolosluk yine bazı Türk dernekleri tarafından da önümüzdeki dönemde özellikle çocuklara yönelik çeşitli yardımlarda bulunmayı öngörmekte.

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1301 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler