Bilişim Vadisi İzmir-İstanbul-Bakü Mega Teknoloji Koridoru Açılış Töreni

Bilişim Vadisi İzmir-İstanbul-Bakü Mega Teknoloji Koridoru Açılış Töreni

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger:- "İzmir'imizde teknolojinin sanayideki etkin ve yaygın kullanımı, pek çok sektöre güç katacak"

İZMİR (AA) - "Bilişim Vadisi İzmir, Bilişim Vadisi İstanbul ve Bilişim Vadisi Bakü Mega Teknoloji Koridoru Açılış Töreni", İzmir'in Urla ilçesinde kurulan Bilişim Vadisi İzmir'de gerçekleştirildi.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın katılımıyla gerçekleştirilen törende yaptığı konuşmada, Bilişim Vadisi İzmir'in teknoloji tabanlı girişimlere ev sahipliği yapacağını kaydetti.

Bilişim Vadisi'nin ulusal ve uluslararası işbirliği ağını en etkin şekilde kullanacağını belirten Köşger, "İzmir'imizde teknolojinin sanayideki etkin ve yaygın kullanımı, pek çok sektöre güç katacak. İstihdam noktasındaki beklentiler karşılanırken, kentimizin ve Ege Bölgesi'nin ekonomisine de katkılar sağlayacaktır." ifadelerini kullandı.

- Hamza Dağ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Bilişim Vadisi İzmir Projesi'nin, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım'ın 2011 yılındaki genel seçimlerden önce açıkladığı "35 İzmir 35 Proje" içinde yer aldığını belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin de 2019'da burada bir teknoloji üssü kurma vaadinde bulunduğunu hatırlatan Dağ, "Bir sözü vermek çok kolaydır. Önemli olan hayata geçirmek." ifadelerini kullandı.

Verdikleri vaatleri hayata geçirdiklerini aktaran Dağ, 14 Mayıs'tan sonra da yine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ülkeye yeni eserler kazandırmaya devam edeceklerini söyledi.

- Diğer konuşmalar

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran, Bilişim Vadisi İzmir'in temel atma töreninden bu yana 399 günün geçtiğini belirterek, "Çok şükür 400. günü görmeden bugün açılışını yapıyoruz. Bilişim Vadisi İzmir'in yaratacağı katma değer, geliştireceği işbirlikleri ve girişimcilik ekosistemimize sunacağı katkılar, İzmir'imizin küresel bir çekim merkezi haline getirecektir." diye konuştu.

Bilişim Vadisi Genel Müdürü Serdar İbrahimcioğlu da "Milli Teknoloji Hamlesi" vizyonuyla mega teknoloji koridoru kurma yatırımının adı olan Bilişim Vadisi'nin İzmir'den Kocaeli'ye oradan İstanbul'a ve Bakü'ye uzandığını söyledi.

Yatay mimariyle inşa edilen Bilişim Vadisi İzmir Kampüsü'nün geleceğin teknolojilerini, geleceğin yaşam biçimiyle buluşturan bir altyapıyı sunduğunu aktaran İbrahimcioğlu, sürece katkı verenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından törene katılan bilişim vadilerinin açılışını gerçekleştirdi.

Törende Teknopark İzmir B1 ve B2 binaları, Teknopark İzmir Kuluçka Merkezi’nin yanı sıra İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü bünyesindeki Biomühendislik ve Gıda Mühendisliği bölümleri, Hücresel Görüntüleme Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, Rüzgar Enerjisi Meteorolojisi ve Çevresel Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı yurt binalarının açılışı yapıldı.

Açılışın ardından katılımcılar Bilişim Vadisi İzmir'i gezdi.

Bilişim Vadisi İzmir-İstanbul-Bakü Mega Teknoloji Koridoru Açılış Töreni

Bilişim Vadisi İzmir-İstanbul-Bakü Mega Teknoloji Koridoru Açılış Töreni

Bilişim Vadisi İzmir-İstanbul-Bakü Mega Teknoloji Koridoru Açılış Töreni

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 34 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler