Beyaz Saray’da silah sesleri

Beyaz Saray’da silah sesleri

Beyaz Saray'ı korumakla yükümlü Gizli Servis, güvenlik noktasına silahla yaklaşan kişiyi vurarak etkisiz hale getirdi

WASHINGTON (AA) – ABD Başkanı Barack Obama ve ailesinin kaldığı Beyaz Saray’ın güvenlik noktasına silahla gelen bir kişinin Gizli Servis tarafından vurularak etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Silah seslerinin ardından alarma geçen güvenlik güçleri Beyaz Saray’a tüm giriş ve çıkışları durdururken, Başkan Obama’nın olay esnasında ikametgahında olmadığı belirtildi.

ABD Park Polisi, bugün öğleden sonra Beyaz Saray’ın batı girişine yakın konumdaki 17 ile E sokaklarının kesiştiği noktadaki kontrol yerine silahıyla gelen bir kişinin Beyaz Saray’ı korumakla yükümlü Gizli Servis tarafından vurulduğu bilgisini paylaştı.

Elindeki silahı bırakmayı reddetmesi üzerine Gizli Servis tarafından vurulan kişinin hastaneye kaldırıldığı, ismi açıklanmayan şahsın durumunun ciddi olduğu kaydedildi.

Olayın ardından güvenlik güçleri, Beyaz Saray’a giriş ve çıkışları durdurdu. Keskin nişancıların Beyaz Saray’ın çatısına mevzilendiği gözlenirken alınan geniş güvenlik önlemleri dikkati çekti.

Olay esnasında Başkan Obama’nın ise Andrew Air Force askeri üssünde golf oynadığı bildirildi.

Olayın ardından bir yetkili, “Beyaz Saray’la bağlantılı hiç kimse yaralanmadı, herkesin güvende olduğu tespit edildi. Başkan durumdan haberdar edildi.” açıklamasında bulundu.



 

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 712 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler