Berlin Film Festivali'nde Puigdemont'un ödül vermesine tepki

Berlin Film Festivali'nde Puigdemont'un ödül vermesine tepki

Festivalde ödüllendirilen "Dos Catalunas" adlı belgesel filmin ekibi ödülü, eski Katalonya Hükümet Başkanı Carles Puigdemont'un vermesine tepki olarak iade etti

MADRİD (AA) - Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen 69'uncu Uluslararası Berlin Film Festivali'nde (Berlinale) "Barış için Sinema" vakfı tarafından ödüllendirilen "Dos Catalunas" adlı belgesel filmin ekibi, ödülü eski Katalonya Hükümet Başkanı Carles Puigdemont'un vermesine tepki gösterdi.

İspanyol haber ajansı Europa Press, "Dos Catalunas" adlı belgesel filmin ekibinin Berlin'de dün akşam aldıkları ödülü iade ettiklerini yazdı.

Belgeselin iki yönetmeninden birisi olan Alvaro Longoria, filmin Katalonya konusunda tarafsızlık aradığını belirterek, Berlin'deki ödülün İspanya'dan kaçan eski Katalonya Başkanı Puigdemont tarafından verilmesini "bir manipülasyon" olarak gördüklerini söyledi.

Longoria, "Ödülün Puigdemont tarafından verilmesi belgeselin ruhuna uymuyor. Bize haber verilmeden böyle bir organizasyon yapılması iyi olmadı. Profesyonel etik açısından bu tip bir şeyi kabul edemeyiz. O yüzden ödülü iade etme kararı aldık." dedi.

Öte yandan, İspanyol Meclisinde muhalefette olan Vatandaşlar (C's) partisi, Dışişleri Bakanı Josep Borrell'den, Meclis Dışişleri Komisyonu'na gelerek, İspanyol yargısından kaçan Puigdemont'un nasıl olup da Berlin Uluslararası Film Festivali'nde ödül verdiğine açıklık getirmesini istedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 129 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler