Başkent Cezayir'de Buteflika karşıtı gösteri

Başkent Cezayir'de Buteflika karşıtı gösteri

CEZAYİR (AA) - Cezayir'de, Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika'nın 5. dönem cumhurbaşkanlığı adaylığını protesto için gösteri düzenlendi. Laik "Yeni...

CEZAYİR (AA) - Cezayir'de, Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika'nın 5. dönem cumhurbaşkanlığı adaylığını protesto için gösteri düzenlendi.

Laik "Yeni Nesil Partisi" Başkanı Cilani Süfyan liderliğindeki liberal aktivistleri bünyesinde toplayan muhalif "Vatandaşlık Hareketi'nin" çağrısıyla başkent Cezayir'deki Maurice Audin Meydanı'nda düzenlenen gösteriye yüzlerce kişi katıldı. Göstericiler sağlık sorunlarına rağmen 18 Nisan'da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bir kez daha aday olan Buteflika karşıtı sloganlar attı.

Bölgeyi çembere alan güvenlik güçleri, protestocuların Diduş Murad Caddesi'nde yürümesini engellemek için göz yaşartıcı gaz kullandı. Polis bazı göstericileri de gözaltına aldı.

Aktivistlerin sosyal medyadan yaptığı çağrılar üzerine cuma günü başkent Cezayir'de gösteriler düzenlenmişti.

Cezayir'de 1999'da yönetime gelen ve 4 dönemdir görev yapan 81 yaşındaki Abdulaziz Buteflika'nın sağlık sorunlarına rağmen 18 Nisan'da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bir kez daha aday olması bir süredir ülkede gösterilere neden oluyor.

Hükümet yanlısı partiler Buteflika'nın adaylığını desteklerken, muhalifler ise ortak bir aday çıkarmak için uzlaşmaya çalışıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 113 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler