Başarısız İdam Sonucu Can Çekişerek Öldü

Başarısız İdam Sonucu Can Çekişerek Öldü

Amerika’nın Oklahoma eyaletinde zehirli iğne ile infaz edilen bir idam mahkumu, verilen ilaçların farklı reaksiyon göstermesi sonucu can çekişerek öldü

Amerika’nın Oklahoma eyaletinde zehirli iğne ile infaz edilen bir idam mahkumu, verilen ilaçların farklı reaksiyon göstermesi sonucu can çekişerek öldü.

İdam mahkumuna damar yoluyla verilen ölümcül ilaçların hemen etkili olmadığı, mahkumun sedyede 20. dakikadan itibaren acıyla kıvrandığı fark edildi. İdam mahkumu, 40. dakikada kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

Oklahoma İnfaz Kurumu’ndan yapılan açıklamada eyalette, idam için üç ayrı ilacın birleştirilmesinin ilk olarak idam mahkumu Clayton Lockett üzerinde uygulandığı bildirildi.

Tecavüz ve cinayetten idam cezasına mahkum edilen tutuklunun, zehirli iğne verildikten 13 dakika sonra dişlerini sıkarak derin nefes almaya devam etmesi ve bilincinin hala açık olduğunun fark edilmesi üzerine, odada bulunan doktor tarafından infaz işlemi durduruldu. 
 
Bu aşamanın ardından infaz odasında yaşananları camekanın ardında izleyenlerin görmemesi için perdeler kapatıldı.

İdamın başarısız olmasına, üç ayrı ilacın birleştirilmesi sonucu hazırlanan zehirli iğnenin damara isabet etmesinde sorun yaşanması gösteriliyor.

Bu olayın ardından, Lockett’tan 2 saat sonra idam edilmesi planlanan bir başka mahkumun infazı Oklahoma Valisi Mary Fallin tarafından 14 gün ertelendi.

Amerika’daki bazı ilaç şirketleri, kendi ürünlerinin, ölüm cezası için kullanılmasını reddediyor. Oklahoma’da bu nedenle üç ayrı ilacın birleştirilmesi sonucu elde edilen ölümcül kokteyl kullanılmaya başladı.

Bu haber toplam 1031 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler