Baradey'den İslamcı ve laik gruplara yakınlaşma çağrısı

Baradey'den İslamcı ve laik gruplara yakınlaşma çağrısı

Mısır'ın eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı Muhammed el-Baradey:"Zihinlerimize yerleştirilmiş olan İslamcı-laik ayrışması şeytani bir felakettir. Bizi önce insan, sonra Mısırlı oluşumuz birleştiriyor"

KAHİRE (AA) – Mısır'ın eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı Muhammed el-Baradey, ülkedeki İslamcı ve laik gruplara aralarındaki rekabeti sonlandırarak yakınlaşma çağrısı yaptı.

Baradey, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, "Zihinlerimize yerleştirilmiş olan İslamcı-laik ayrışması şeytani bir felakettir. Bizi önce insan, sonra Mısırlı oluşumuz birleştiriyor." ifadelerini kullandı.

Geleceğin beraber yaşayabilmek için ortak müşterekler bulmaktan geçtiğine vurgu yapan Baradey, insanlığın ön plana çıkarılması, diğer ayrıntılar ve görüş ayrılıklarının bir kenara itilmesi gerektiğini ifade etti.

Mısır'da cumhurbaşkanının görev süresinin 4 yıldan 6 yıla çıkarılmasını öngören anayasa değişikliği teklifinin parlamentoya sunulmasının ardından Muhammed el-Baradey'in muhaliflere yönelik birlik çağrılarını artırdığı gözleniyor.

Mısır Parlamentosunda çoğunluğu oluşturan ve Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi’ye yakınlığıyla bilinen Mısır'a Destek Koalisyonu Başkanı Abdullah el-Asabi, anayasa değişiklik teklifini 3 Şubat'ta Parlamento Başkanı Ali Abdulal'e sunmuştu.

Mısır muhalefeti aynı gün sosyal medya üzerinden, "Anayasa Değişikliğine Hayır" kampanyası başlatmış, Baradey de Twitter'dan yaptığı paylaşımda, muhtemel referandumda Mısır'daki siyasi oluşumların ortak tutum sergilemesi için çağrıda bulunmuştu.

Bunun ardından 11 siyasi partinin temsilcileri, muhalif milletvekilleri ve kanaat önderlerinin katılımıyla 5 Şubat'ta bir toplantı yapılmış ve "Anayasayı Savunma Koalisyonu" kurulmuştu.

Mısırlı muhalifler, cumhurbaşkanının görev süresinin 4 yıldan 6 yıla çıkarılmasını öngören değişikliğin Sisi'nin üçüncü dönem adaylığının önünü açacağını savunuyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 117 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler