Bakan Kasapoğlu, AA Editör Masası'na konuk oldu (2)

Bakan Kasapoğlu, AA Editör Masası'na konuk oldu (2)

- Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu:"Sporun bir yaşam tarzı olması, hayatımızın günlük bir parçası olması için tesislerimizi inşa ediyoruz"- "Son üç yıldır Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya yönelik çok güzel projelerimiz var"


ANKARA (AA) - Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türk insanının sporla iç içe olmasını, bunun da bir spor kültürü haline gelmesini istediklerini söyledi.

Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk olan Bakan Kasapoğlu, Türkiye'de vatandaşların kullanabileceği dört dörtlük tesisler bulunduğuna dikkati çekerek, "İnsanımız sporla iç içe olmak istesin. Bu bir kültür olsun, bizim amacımız. Sporun bir yaşam tarzı olması, hayatımızın günlük bir parçası olması için tesislerimizi inşa ediyoruz. Bu tesislerin 7 gün, 24 saat çalışması noktasında da tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz, seferber edeceğiz." diye konuştu.

Kendilerinin sadece spor bakanlığı olmadığını, gençlikle de ilgilendiklerini dile getiren Kasapoğlu, "Son üç yıldır Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya yönelik çok güzel projelerimiz var. Bu projelerimizi kayyum belediyelerle birlikte yapıyoruz. Biz Gençlik ve Spor Bakanlığıyız. Sadece gençlerin değil, kendini genç hissedenlerin, gençlik potansiyeli olan herkesin bakanlığı olduğunu hissediyoruz. Bu bilinçle, bu heyecanla çalışıyoruz. Bu yüzden bölgelerdeki projelerimizde bunu esas alıyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Bakanlık olarak dün Elazığ ve Tunceli'de temaslarda bulunduklarını anlatan Mehmet Muharrem Kasapoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çok güzel tesisleri gezdik. Yeni yapacağımız tesislerle ilgili çalışmalarda bulunduk. Elazığ'da çok önemli bir gençlik kampı inşa ediyoruz. İpek Yolu Çocuk ve Gençlik Çalışma Merkezi isminde, bölgesel ve uluslararası alanda bir merkezi 4-5 ay içinde tamamlayacağız. Burada gençlerimizi, donanımlı bireyler olarak yetişmeleri yönünde destekleyeceğiz. Fırat Üniversitesindeki spor salonunu görünce, ülkemin tesisleşme adına geldiği aşama adına bir kez daha gururlandım. Çok mükemmel bir spor tesisi var."

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, Tunceli'de son yıllarda hem tesisleşme hem de faaliyetler noktasında güzel çalışmalar yapıldığını belirterek, "Su ile sporun ne güzel buluştuğunu görüntülerde de izlediniz. Bunu ispat eden bir çalışma. Burada Millet Kıraathanesi vardı, onu da ziyaret ettik. Sanat ile kültürün bir araya geldiği kıraathaneydi. Gençlerimiz orada bize güzel türküler icra ettiler, bizler de dinledik. Tunceli bu anlamda güzel bir dönüşümü gerçekleştirmiş il olarak akıllarımızda kaldı." ifadelerini kullandı.

(Sürecek)


Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 115 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler