Bakan Kasapoğlu, AA Editör Masası'na konuk oldu (1)

Bakan Kasapoğlu, AA Editör Masası'na konuk oldu (1)

- Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu:- "Yeni spor aktörlerinin Baba Hakkı, Baba Gündüz, Metin Oktay ve Lefter gibi örnek olması gerek"- "Sahada olsun, tribün de olsun, dışarıda olsun, nerede olursa olsun, şiddetin her türlüsüne karşıyız"


ANKARA (AA) - Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Spor Toto Süper Lig'de, Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan derbi sonrasında çıkan olaylara ilişkin olarak, "Yeni spor aktörlerinin Baba Hakkı, Baba Gündüz, Metin Oktay ve Lefter gibi örnek olması gerek." dedi.

Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nın konuğu olan Bakan Kasapoğlu, derbi maç sonrasında yaşanan olayları tasvip etmediğini, spor ve şiddet kavramlarının yan yana gelmesinden büyük üzüntü duyduğunu söyledi.

Futbolda efsane olmuş isimleri öne çıkaran Kasapoğlu, şöyle konuştu:

"Yeni spor aktörlerinin Baba Hakkı, Baba Gündüz, Metin Oktay ve Lefter gibi örnek olması gerek. Ümit ediyorum bundan sonraki dönemde sporcularımız da bu misyonu ifa etmek için bu şuurla, bu anlayışla daha hassas bir şekilde sahada olsun, saha dışında olsun daha dikkatli olurlar. Kendileriyle ilgili daha hassas davranırlar."

Rekabetin önemli bir olgu olduğuna dikkati çeken Bakan Kasapoğlu, "Her şeyden önce bir sporsever olarak şiddet ve spor kavramlarının yan yana gelmesinden büyük üzüntü duyduğumu ifade etmek isterim. Spor insanları kaynaştırmak ve bir araya getirmek için kardeşlik ve barış için var olan bir kavram, bir olgu." ifadelerini kullandı.

"Ümit ediyorum bir daha bu tür olaylarla karşılaşmayız" diyen Mehmet Muharrem Kasapoğlu, şunları kaydetti:

"Sahada olması gereken ama fair play kuralları dediğimiz, centilmence, dostça yaşanması gereken bir olgu. Açıkçası geçen hafta yaşanan olaylar, hem olayların aktörleri, hem de izleyiciler ve spor camiası tarafından üzüntüyle karşılandı. Sahada olsun, tribün de olsun, dışarıda olsun, nerede olursa olsun şiddetin her türlüsüne karşıyız. Şiddeti insani bulmuyoruz. Bu anlamda şiddetle olan mücadele noktasında da daha önce de ben ifade etmiştim, şiddeti zihinlerde çözmemiz gerekiyor."

(Devam edecek)


Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 117 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler