Bakan Eroğlu ve Çavuşoğlu'dan Tanrıverdi'ye Destek

Bakan Eroğlu ve Çavuşoğlu'dan Tanrıverdi'ye Destek

Yıldırım, "BİRLİKTE YAPACAĞIMIZ ÇOK İŞ VAR" Proje tanıtım töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Tanrıverdi'ye destek vermek için geldiğini söyledi.

Yıldırım, "BİRLİKTE YAPACAĞIMIZ ÇOK İŞ VAR"

Proje tanıtım töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Tanrıverdi'ye destek vermek için geldiğini söyledi. Yıldırım Manisa ile İzmir'in birbirine yakın iller olduğuna dikkat çekerek, Sabuncubeli Tüneli bittikten sonra 15 dakikada gidilip gelinebileceğini söyledi. Manisa ile İzmir'in kaderinin aynı olduğunu dile getiren Yıldırım, "Manisa ile İzmir'in geleceği de aynıdır. 30 Marta biz İzmir'de Hüseyin beyde Manisa'da yetki alırsak müşterek yapacağımız çok iş var. EGERAY'ı Manisa'ya uzatıyoruz. Onunda kararını aldık. İstanbul'dan İzmir'e gelen otoyolda Manisa'dan geçiyor. Ankara'dan İzmir'e gelen hızlı trende Manisa'dan geçiyor" dedi.

"YAĞMA YOK"

Seçime sayılı günler kaldığına işaret eden Yıldırım, bu seçimin çok önemli olduğunu söyledi. Yıldırım, "Bu seçim millet iradesine tezgah kuranların karşılaşacağı bir seçimdir. Millet iradesi bu zaman kadar nasıl galip geldiyse şimdi de galip gelecek. 2,5 aydır kampanya yapıyoruz. 10 yıldır İzmirli'yi hizmetsizliğe mahkum edenler, İzmir'i konuşmuyorlar. Yatıyorlar kalkıyorlar ulusal gündemle konuşuyorlar. Çünkü hizmet yok, yaptıkları bir şey yok. Söyleyecekleri hiçbir şeyleri yok. İzmir'e gelecek ufku, hedefi göstermiyorlar. Sadece hükümeti tenkit ediyorlar. Böylelikle İzmirlileri tekrar seçimde ideolojik söylemle mobilize edip düzenleri iktidarlarını devam ettirmeye çalışıyorlar. Yağma yok, artık İzmirli de Manisalı da bu oyuna gelmez" dedi.


PROJELERİNİ AÇIKLADI

Proje tanıtım töreninde Manisa için hazırladığı projelerin sunumunu yapan Tanrıverdi, MHP'li Manisa Belediyesi ile kentin gelişemediğini öne sürdü. Tanrıverdi, "Manisa vakit kaybetmiştir, rekabet edemez hale gelmiştir. Manisa'yı 21. Yüzyıla taşıyacak, geleceği götürecek 2023 hedeflerine biz götüreceğiz" dedi.

EGERAY MANİSA'YA GELECEK

Manisa'da trafik sorununa son vermek için Kent merkezinde ve ilçelerde modern otoparklar yapacaklarının açıklayan Tanrıverdi, İzmir ile Manisa arasındaki ulaşımı rahatlatmak için EGERAY'ı Manisa'ya getireceklerini söyledi. Tanrıverdi, "Manisalı Adnan Menderes Hava Limanı'na göz açıp kapayıncaya kadar varabilecek. Alternatifli taşımacılıkla ucuz ve hızlı yeni sistemlerle Manisalı ulaşımda rahatlığı yaşayacak. Celal Bayar Üniversite Kampüsü ve Manisa Merkez arasında hafif raylı sistemi de hayata geçireceğiz" dedi.

Manisa'yı dünya kenti haline getirmeyi hedeflediğini dile getiren Tanrıverdi, Gediz nehri kenarlarının rekreasyon alanı düzenlemesi yaparak burada yeni bir şehir kuracağını söyledi. Kafeler, yeni konutlar ve otopark alanları ile birlikte Gediz'in cazibe merkezi olacağını kaydeden Tanrıverdi, ikinci çılgın projesini de açıkladı. Tanrıverdi, şehirdeki Batı Kışla ve Doğu Kışlayı kaldırarak bu alanları imara açıp modern parklar, geniş bulvarlar, yeni hizmet binaları, spor kompleksleri, 2 bin kişilik kongre merkezi ile yaşanabilir alanlar oluşturacağını ifade etti. Doğu Kışla içinde dünyanın 7. Harikasının bulunduğu Minya Dünya projesini açıklayan Tanrıverdi, "Dünyanın en güzel mekanlarını ve dünyanın 7 harikasını Manisalıların ayağına getireceğiz. Minya Dünyayı yapıyoruz" dedi.

SPİL'E TELEFERİK GELİYOR

Spil Dağını turizm merkezi haline getirmek için yıllardır uygulamaya konulamayan teleferik projesini hayata geçireceğini kaydeden Tanrıverdi, "Spil ile Manisa kucaklaşacak. Fatih Sultan Mehmet spil dağında ata binmeyi öğrendi. Şimdi de Fatihin bindiği atın ırkını tespit edip bizim insanımız da binsin. Spil Dağında Manisamızın şehzadeleri ata binmeyi öğrenecek. Yıllardır konuşulanı biz yapacağız" diye konuştu. Kentin en büyük sorunlarının arasında konut sorununun yer aldığını kaydeden Tanrıverdi, TOKİ aracığıyla, büyükşehir belediyesi imkanları ile kente yeni konutlar kazandıracaklarını söyledi Tanrıverdi ayrıca Manisa'ya yeni bir teknik üniversite, atık su arıtma tesisi, 17 ilçeye semt pazarları, katlı şehir otoparkları, temalı parklar, spor alanları, motor sporları pisti, hayvanat bahçesi, su parkı, gezegen evi bilim merkezi, yeni nikah ve düğün salonları, gençlik merkezleri, kazandıracaklarını söyledi.

11 YILDA 9 MİLYAR 100 MİLYON LİRALIK YATIRIM

Proje tanıtım töreninde son olarak konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, projeleri muhteşem olarak tanımladı. Eroğlu, "Bu projelerinin tekini dahi muhalefet adayları yapamaz. Biz ona her türlü desteği vereceğiz. Belediye başkanları muhalefet partilerinde seçim kazandıkları zaman üç beş yıl düşünmeye başlarlar. Manisa'da beş yıl boşa kaybedildi. Bunu bilen birisiyim" dedi. Eroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Manisa için ne gerekiyorsa yapın talimatı verdiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Biz buraya gelirken heybemiz dolu geldik. Şu anda Manisa'ya 371 milyon liralık 39 tane müjde ile geldik. Barajlar, göletler, doğa koruma milli parklar yatırımları var. Manisamıza 26 tesisin temelini atacağız, açılışını yapacağız. Bunlarında maliyeti 263 milyon liralık. Hükümetimiz Manisa'ya 11 yılda toplam 9 milyar 100 milyon lira yatırım yaptı. Manisa bu yatırımlarla çiçek gibi olacak, dünyanın yıldızı olacak" Konuşmaların ardından Ak Parti'nin Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tanrıverdi, Bakan Eroğlu, eski Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Ak Parti Manisa Miletvekilleri, ilçe belediye başkan adayları ve partiler ile birlikte birlik, beraberlik pozu verdi.

 

Haber: Bakan Eroğlu ve Çavuşoğlu'dan Tanrıverdi'ye Destek

 


 

Bu haber toplam 778 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler