‘Bağımsızlık Günü’ kana bulandı: 15 ölü

‘Bağımsızlık Günü’ kana bulandı: 15 ölü

Chicago’da Bağımsızlık Günü tatilinde 15 kişi hayatını kaybetti.

ABD'nin Chicago kentinde, 4 Temmuz Bağımsızlık Günü tatilinde meydana gelen olaylarda, çoğunluğu açılan ateş sonucunda olmak üzere 15 kişi hayatını kaybetti.
Chicago'da Bağımsızlık Günü kutlamalarının ve havai fişek gösterilerinin başladığı perşembe akşam saatlerinden, pazar günü arasındaki tatil süresince, 80'den fazla kişinin yaralandığı, 15 kişinin de öldüğü bildirildi.
Ölümlerin çoğunun vurulma sonucunda meydana geldiğini belirten polis yetkilileri, 1963 yılından bu yana ölümcül olayların çok az görüldüğünü vurguladı.
Ölümlerden 5'inin, polisin de dahil olduğu olaylarda meydana geldiği belirtilirken, 20 yaşın altındaki iki gencin farklı olaylarda polis tarafından öldürüldüğü açıklandı.
Polisten kaçan 17 yaşındaki Warren Robinson'un cumartesi akşamı, polisin birkaç kez silahını bırakmasını istemesine rağmen polisin emrine uymaması nedeniyle vurulduğu bildirilirken, çocuğun annesi Georgiana Utendahl ise yaptığı açıklamada, oğlunun silahsız olduğunu ve polisin oğluna 20'den fazla ateş ettiğini ifade etti.
Chicago Belediye Başkanı Rahm Emanuel ise olaylarla ilgili açıklamasında, "İhtiyaç olan yerlere daha fazla polis koymanın yollarını bulmaya çalışsak da çözüm sadece polisi içermiyor'' ifadesini kullandı.
Chicago'daki Bağımsızlık Günü tatilinin kanlı bilançosuyla ilgili pazartesi günü yapılan ilk açıklamada 60 yaralı, 11 ölü olduğu bildirilmişti.

Bu haber toplam 930 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler