Baba Bush 90'ıncı yaşını paraşütle atlayarak kutladı

Baba Bush 90'ıncı yaşını paraşütle atlayarak kutladı

Parkinson hastası 90 yaşındaki eski ABD Başkanı George H. W. Bush, profesyonel paraşütçü yardımıyla helikopterden atladı

Bush, beş yıl önce verdiği, 90 yaşına ulaşması halinde paraşütle atlama sözünü, bir emekli askeri paraşüt ekibinin desteğiyle yazlık evinin bulunduğu Maine eyaletine bağlı Kennebunkport'ta yerine getirdi.

İkinci Dünya Savaşı'nda genç bir pilotken uçağının ateş alması sonucunda paraşütle atlamak zorunda kalan Bush, 90'ıncı yaş günü atlayışında, “kırmızı, beyaz, mavi”den oluşan Amerikan bayrak renklerindeki bir paraşüt kullandı.

Bununla sekizinci atlayışını gerçekleştiren Bush'un, Twitter hesabındaki atlayışıyla ilgili açıklamada, “Maine'de harika bir gün. Aslında paraşütle atlamak için yeterince harika” ifadesine yer verildi.

George H. W. Bush'un sözcüsü Jim McGrath'ın açıklamasında ise “Bush, hem sürprizi hem de adrenalini, seviyor. Bu bir Bush klasiği” yorumunda bulundu. Ayrıca, eski başkanın 90'ıncı yaş günü için, 200 kişilik akraba grubunun katılacağı özel bir akşam yemeği verileceği bildirildi.

 

 

PUTİN'DEN KUTLAMA

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de eski ABD Başkanı George H. W. Bush'un doğum gününü kutladı. Kremlin Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, Putin'in 41'inci ABD Başkanı Bush'u arayarak, 90'ıncı yaş gününü kutladığı kaydedildi. Açıklamada, Putin'in, Bush'un Rusya-ABD ilişkilerine yaptığı şahsi katkıyı vurgulayarak, iyi dileklerini ilettiği ifade edildi.

İkinci Dünya Savaşı'na Amerikan ordusunun en genç pilotlarından biri olarak katılan Bush, 1960'lı yıllarda Kongre'de görev yaptı. Çin'de Mao döneminde ABD'nin Çin ile ilişkilerinde aldığı rolden sonra Watergate skandalı sırasında Cumhuriyetçi Parti Başkanlığı yaptı. Kilise Komisyonu ve CIA Başkanlığı görevini takiben ise soğuk savaş döneminde, ABD'nin BM Daimi Temsilciliği'ni yaptı. Sovyetler Birliği'nin çöküşü sırasında Başkan Yardımcısı olarak eski Başkan Ronald Reagan'la çalıştıktan sonra, Cumhuriyetçi Parti'den ABD'nin 41'inci Başkanı olarak seçilen Bush, 1991 yılında Irak'a karşı Körfez Savaşı'nın emrini vermişti.

Bu haber toplam 1050 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler