Avrupa Yıldızlar Güreş Şampiyonası

Avrupa Yıldızlar Güreş Şampiyonası

- Türkiye, şampiyonayı 3 altın, 4 gümüş, 5 bronz olmak üzere 12 madalyayla tamamladı- Organizasyonun son gününde grekoromen stil 92 kiloda Osman Ayaydın gümüş madalya elde etti


İSTANBUL (AA) - Türkiye, Makedonya'nın başkenti Üsküp'te düzenlenen Avrupa Yıldızlar Güreş Şampiyonası'nı 12 madalyayla tamamladı.

Türkiye Güreş Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, Üsküp'te düzenlenen organizasyonun son gününde grekoromen stil 92 kiloda mindere çıkan Osman Ayaydın, Rus rakibi Muhammed Evloev ile altın madalya için mücadele etti. Rakibine 9-2 yenilen Osman, gümüş madalyada aldı.

Türkiye, erkekler serbest stilde 2 altın, 1 gümüş, 3 bronz, grekoromen stilde 1 altın, 1 gümüş, 2 bronz, kadınlarda ise 2 gümüş madalyanın sahibi oldu. Milliler, 3 altın, 4 gümüş ve 5 bronz olmak üzere toplamda 12 madalya kazandı.

Grekoromen Milli Takımı, organizasyonu 3. sırada bitirdi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, iki hafta önce Dağıstan'da Büyükler Avrupa Şampiyonası'nda 13 madalya kazanarak rekor kırdıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Güreşçilerimiz bu kez de Yıldızlar Avrupa Şampiyonası'nda toplam 12 madalya ile ülkemize dönüyor. Bu sonuçlar Türk güreşinin hem büyüklerde hem de yıldızlarda iyi yolda olduğunu açıkça göstermiştir. Göreve geldiğimiz ilk andan itibaren Türk güreşini yeniden yapılandıracağımızı söylemiştik. Sadece büyüklerde başarılı olmak yetmez. Önemli olan altyapıdan da başarılı sporcular yetiştirebilmek. Bugün Üsküp'te mücadele eden bu sporcularımız ilerleyen yıllarda bizleri olimpiyatlarda temsil edecek. Alınan sonuçlar fazlasıyla umut verici. Tüm sporcularımızı ve teknik heyetimizi yürekten kutluyorum."


Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 169 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler