Avrupa Kadınlar Bireysel Satranç Şampiyonası

Avrupa Kadınlar Bireysel Satranç Şampiyonası

- Ekaterina Atalık, Avrupa dördüncüsü olurken, Çağıl Irmak Arda da WIM normunu elde etti

ANKARA (AA) - Avrupa Kadınlar Bireysel Satranç Şampiyonası'nda IM (Uluslararası Usta) Ekaterina Atalık, 4. olarak önemli bir başarı elde etti.

Türkiye Satranç Federasyonundan (TSF) yapılan açıklamaya göre, Slovakya'da düzenlenen şampiyonada averajla ilk üçü kaçıran Ekaterina Atalık, 4. sırayı aldı. Ekaterina Atalık, bu başarısıyla aynı zamanda Dünya Kadınlar Satranç Şampiyonası'nda mücadele etmeye hak kazandı.

Aynı şampiyonada WFM (Kadın FIDE Ustası) Çağıl Irmak Arda da WIM (Kadın Uluslararası Usta) normuna sahip oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TSF Başkanı Gülkız Tulay, Türk satrancında kadınların ayak seslerinin duyulmaya başladığını belirtti. Başarılarından dolayı kadın sporcuları tebrik eden Tulay, şu ifadeleri kullandı:

"Uluslararası önemli bir şampiyonada, sporcularımızın başarıları göğsümüzü kabarttı. Kadınların satranç sporunda varlığını ve gücünü artırmak için sürdürdüğümüz projelerin, titizlikle yürüttüğümüz çalışmaların meyvelerini verdiğini görmekten mutluyuz. Kadın ustalarımızın sayısı artıyor. Türkiye'de lisanslı kadın sporcu sayısında zirvedeyiz. Antrenör ve hakem sayımızda müthiş bir artış var. Bu başarı büyüyerek devam edecek. Hedeflerimiz de hamlelerimiz de çok büyük. Bu yıl satrançta kadınların yılı olacak. Başarılarından dolayı sporcularımızı gönülden kutluyorum."

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 116 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler