Avrupa Güreş Şampiyonasında bir final daha

Avrupa Güreş Şampiyonasında bir final daha

Şampiyonanın son gününde grekoromen stil 85 kiloda Metehan Başar, finale yükseldi- Grekoromen stil 80 kiloda Aslan Atem, 71 kiloda da Murat Dağ bronz madalya maçına çıkma hakkı kazandı

 

NOVİ SAD (AA) - Avrupa Güreş Şampiyonası'nın son gününde grekoromen stil 85 kiloda Metehan Başar finale yükselirken, 80 kiloda Aslan Atem, 71 kiloda da Murat Dağ bronz madalya maçı yapmaya hak kazandı.

Sırbistan'ın Novi Sad kentinde düzenlenen organizasyonda, grekoromen stil 71, 75, 80 ve 85 kiloda eleme müsabakaları yapıldı.

Son gün sabah seansında mindere çıkan 4 milli güreşçiden Metehan madalyayı garantilerken, Aslan ve Murat üçüncülük-beşincilik maçında mücadele edecek. Organizasyonda 4 Türk güreşçi arasında madalya şansını kaybeden tek isim ise Emrah Kuş oldu.

Türkiye'yi 85 kiloda temsil eden Metehan Başar, ilk maçında Azerbaycanlı güreşçi Arif Niftullayev'i 2-1 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi.

Çeyrek finalde Ukraynalı Ukraynalu Iurii Shkriuba ile 2-2 berabere kalan Metehan, müsabakada son puanı aldığı için yarı finale çıktı.

Milli güreşçinin, Alman Ramsin Azizsir ile yaptığı yarı final maçı da 3-3 eşitlikle tamamlandı. Bir hamlede en yüksek puanı alan Metehan, adını finale yazdırdı. Metehan Başar, akşam seansında Macar Viktor Lorincz ile Avrupa şampiyonluğu için mücadele edecek.

Dünya ikincisi Aslan Atem, 80 kiloda Azerbaycanlı Emin Ahmadov'u 8-0 teknik üstünlükle yenerek çeyrek finale kaldı.

Çeyrek finalde Ukraynalı Dmytro Pyshkov'u 3-1'le geçen Aslan, yarı finalde Belaruslu Radzik Kuliyeu engeline takıldı. Minderden 2-0 mağlubiyetle ayrılan Türk sporcu, akşam seansında Polonyalı Edgar Babayan ile bronz madalya maçında karşı karşıya gelecek.

Türkiye adına 71 kiloda güreşen Murat Dağ, Ermeni Rafayel Aleksanyan ile yaptığı ilk tur müsabakasını 6-1 kazandı ve ikinci tura çıktı. Rumen Ilie Cojocarı ile çeyrek finale yükselme mücadelesi veren Murat, minderden 5-2 galip ayrılarak son 8 güreşçi arasına girdi.

Çeyrek finalde Balint Korpasi'ye 5-0 kaybenen milli sporcu, Macar güreşçinin finale yükselmesiyle repesaj hakkı elde etti.

Bu şansı Avusturya'dan Christoph Burger karşısında iyi değerlendiren Murat, madalya şansını sürdürdü. Müsabakayı 3-0 kazanan Murat Dağ, bronz madalya maçında Rus Abuiazid Mantsigov ile mücadele edecek.

 

- Emrah Kuş elendi

 

75 kiloda mindere çıkan Emrah Kuş ise ilk turda Polonyalı Arkadiusz Marcin Kulynycz'i 2-1'le geçerek ikinci tura çıktı.

İkinci turda Ermeni Karapet Chalyan karşısında 1-0'lık üstünlüğünü koruyamayan ve minderden 2-1 mağlup ayrılan Emrah, rakibinin finale yükselememesi sonrası elendi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1138 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler