ASFA’LI Ömer Aşık'ın Farkı

ASFA’LI Ömer Aşık'ın Farkı

Dünyanın en büyük spor ligi olan Amerikan Ulusal Basketbol (NBA) liginde halihazırda 4 Türk oyuncusu (Ömer Aşık, Hidayet Türkoğlu, Ersan İlyasova ve Enes Kanter) bulunuyor.

omerrrrr.jpg


Dünyanın en büyük spor ligi olan Amerikan Ulusal Basketbol (NBA) liginde halihazırda 4 Türk oyuncusu (Ömer Aşık, Hidayet Türkoğlu, Ersan İlyasova ve Enes Kanter) bulunuyor.

Bu 4 oyuncu içerisinde bu yıl en formda olanı hiç şüphesiz Ömer Aşık. İlk kez ilk beste başladığı yeni takımı Houston Rockets’te pota altındaki tüm topları neredeyse Ömer Aşık topluyor. Ve su anda da ligde ribauntlarda 4. Sırada.
 

Görevim gereği bugüne kadar siyasetçi, sporcu, sanatçı birçok meşhur kişiyle görüştüm ve röportaj yaptım. Milyonlarca hayran kitlesi olan özellikle meşhur futbolcuların hayranlarına karşı burnundan kıl aldırmaz tavırlarına defalarca şahit oldum.


Bu yıl altın yılını yaşayan Ömer Aşık geçen hafta Celtics'le oynamak iç in Boston’da idi. Maçtan sonra her zaman olduğu gibi basın mensubu olarak soyunma odasına gittim ve Omer’e "hoşgeldin Ömer Kardeşim senin için geldim ve röportaj yapmak istiyorum" dediğimde; “tamam abi siz dışarda bekleyin birazdan geliyorum” dedi. Fazla da bekletmeden dışarıya çıktı ve kendisiyle aşağıdaki röportajı gerçekleştirdim.
 

K.B. Selâmünaleyküm
O.A. Aleykümselâm

-Ömer Kardeşim öncelikle Bostona hoşgeldin. Bu yıl altın yılını yaşıyorsun bu performansını neye bağlıyorsun?
-Çok teşekkür ederim. Yeni takımımda daha çok süre aldığım için baş arım arttı.

-Peki bu yılki takım olarak ve kişisel hedeflerin nelerdir?
-Takım olarak öncelikle play-offlara kalmaya bakıyoruz. Sonrasında gidebildigimiz kadar gitmek. Kişisel bir hedefim yok ne kadar daha çok süre alabilirsem elimden geleni yapmaya çalışacağım.
 

-Gerçekçi olmak gerekirse bu yıl finale hangi iki takım çıkabilir?
- Yine Miami Heat ile Oklohama City Thunder finale çıkacak gibi gözüküyor.
 

-Mehmet Okur’dan sonra başka bir Türk oyuncu henüz NBA şampiyonluğu yaşayamadı. Dördünuz arasında en çok şampiyonluk şansını hanginizde görüyorsun?
-Bu yıl hepimizin şansı çok az. Bizim takım çok genç bir takım. Geçen yıldan sadece iki oyuncu var diğerleri ben dahil hepimiz yeniyiz. İlerliyen senelerde çok daha iyi bir takım olacağız inşaallah.
 

- En çok hangi şehirde Türk izleyiciler maçlarına geliyor?
_Chicagoda geliyorlar. Houstan’da henüz fazla gelen olmadı.
 

-Bugüne kadar Türk oyuncular aynı takımda henüz oynamadilar? Bunun sebebi nedir sence?
-Aslında Mehmet Abi (Okur) ile Enes aynı takimdaydilar ancak Mehmet Abi New Jersey’e gidince aynı takımda olamadılar. İnsalalh ilerde iki Türk aynı takımda oluruz.
 

-İlk başlarda spikerler ismini eysik olarak söylüyorlardı şimdi AŞık olarak düzgün telaffuz ediyorlar. Yoksa sen mi ogrettin? -Daha çok süre aldığım için onlarda öğrendiler.
-Son olarak www.habername.com okuyucularına neler söylemek istersin?
-Bizi desteklemeye devam etsinler.
-Çok teşekkür ediyoruz ve inşaallah sampiyonlugunu burada (Boston)da hepbirlikte kutlarız.


Ömer Aşık '' antrenörü NBA'nin eski meşhur oyuncularından Kevin McHalle’ye de sorduğumda kendisinden çok memnun olduğunu söyledi.

Ömer Aşık bastada dediğim gibi bu mütevazı tavırları, sempatikligi ve sevecenliğiyle takdiri hakediyor ve diğer oyunculara örnek oluyor. Bizde kendisini tebrik ediyor ve basarı ları  n devamını diliyoruz.
 

Bu arada önemli bir not. Ömer Aşık Türkiye'den ASFA Koleji'nden mezun. Ne mutlu onu yetiştiren hocalara, ne mutlu ona saygı, edep ve mütevazılığı ogretenlere. Ve ne mutlu Asfa Koleji'ni kuranlara.
 

Bu haber toplam 1814 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler