Antalya'da Suriyeli gencin öldürülmesi davasında karar

Antalya'da Suriyeli gencin öldürülmesi davasında karar

Suriyeli bir gencin öldürülmesi ve 2 kişinin yaralanmasına ilişkin davada, tutuklu yargılanan sanığa 29 yıl 7 ay hapis cezası verildi

ANTALYA (AA) - Antalya'da bir Suriye uyruklunun bıçakla öldürülmesi, 2 kişinin yaralanmasına ilişkin davada, tutuklu yargılanan sanık 29 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Alihan Erdeğer ve tutuksuz yargılanan sanık M.A.E, müştekiler Macid ve Beşir Abuşer, taraf avukatları ile sanık yakınları katıldı.

Karar öncesi söz verilen sanıklardan Alihan Erdeğer, yüksek sesle müzik dinleyen Suriye uyrukluların, kendisine küfür ettiğini, bunun üzerine uyardığı kişiler tarafından kemer ve bıçakla saldırıya uğradığını öne sürdü.

Karşısındaki kişilerden aldığı bıçağı kendisini korumak için rastgele salladığını anlatan Erdeğer, hakkında beraat kararı verilmesini talep etti.

Diğer sanık M.A.E. ise olaya karışmadığını, suçsuz olduğunu savundu.

Mahkeme heyeti, sanıklardan Alihan Erdeğer'e "kasten öldürme"den 25 yıl, "yaralama" suçundan da 4 yıl 7 ay hapis cezası verdi. Heyet, sanık M.A.E'in ise beraatine hükmetti.

Duruşma sonunda sanık yakınları karara tepki gösterdi.

Antalya'nın Kepez ilçesinde Suriye uyruklular ve bazı vatandaşlar arasında 7 Ekim 2017'de çıkan kavgada Suriyeli Muhammed Abuşer (22) hayatını kaybetmiş, kardeşi Macid Abuşer ile Haydar Ahmed yaralanmış, Alihan Erdeğer ile akrabası M.A.E. gözaltına alınmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 85 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler