Antalya sıcağından bunalanlar zirvedeki Kral Havuzu'nda serinliyor

Antalya sıcağından bunalanlar zirvedeki Kral Havuzu'nda serinliyor

Doğaseverler, Serik ilçesinde patika yoldan yürüyerek ulaştıkları çam ağaçları arasında, kireçtaşı birikintilerinin şekiller oluşturduğu çukurda yer alan havuzda suya giriyor- Ziyaretçilerden Faruk Salih:- "Kral Havuzu'nu sosyal medyada görmüştüm. Tatile

ANTALYA (AA) - FATİH HEPOKUR - Antalya'nın Serik ilçesinde, ormanın içinde şelalelerin zirvesindeki Kral Havuzu, serinlemek ve doğada zaman geçirmek isteyenlerin rotasında yer alıyor.

Gebizli Mahallesi Kozan mevkisine araçlarıyla gelen yerli ve yabancı turistler, ormanın içinden yürüyerek dar patika yolun sonunda doğal havuza ulaşıyor.

Çam ağaçları arasında, Yukarı ve Aşağı Uçansu şelalelerinin zirvesinde kireçtaşı birikintilerinin şekiller oluşturduğu bölgeye ulaşan ziyaretçiler, doğal güzelliğiyle öne çıkan havuza giriyor.

Hava sıcaklığının 40 dereceyi geçtiği kentte sıcaktan ve nemden bunalanlar, şelalelerden dökülen suyun biriktiği ve 20 metre genişliğindeki kireç taşından oluşan doğal havuza giriyor, vadinin manzarasını izliyor.

- Sosyal medya paylaşımları bölgeye talebi artırdı

Ziyaretçilerin, Kral Havuzu'nu sosyal medya hesaplarından paylaşması bölgeye talebi artırdı. Yerliler kadar kente gelen yabancı turistler de Kral Havuzu'nu rotasına ekleyerek ziyaret ediyor.

İstanbul'dan tatile gelen Faruk Salih, AA muhabirine, Antalya'da deniz, kum, güneş tatilinin yanı sıra doğa ve tarih turizminin de önemli olduğunu söyledi.

Serinlemek için doğayı tercih ettiğini anlatan Salih, "Bölgeye ulaşım zor olmasına rağmen pişman olmadım. Çünkü gerçekten isminin hakkını veren bir yermiş. Antalya'ya ilk defa geliyorum. Kral Havuzu'nu sosyal medyada görmüştüm. Tatile gelince ormanın içine gizlenmiş büyülü bir yerle karşılaştım. Doğal güzelliğe sahip, çok beğendim. Herkese tavsiye ederim." dedi.

Ailesiyle Ankara'dan tatile gelen Düşce Yılmaz ise Antalya'nın sıcağında deniz yerine doğal havuzu tercih ettiğini belirterek, zorlu bir yolculuğun ardından güzel manzarayla karşılaştıklarını ifade etti.

Semih Şengül de şehrin yoğunluğundan uzaklaşmak için kentin doğal güzelliklerini keşfetmek istediğini vurguladı.

Ormana çıkarken Kral Havuzu tabelasını görünce tesadüfen geldiklerini aktaran Şengül, "Harika bir manzara bizi karşıladı. Havuzda yüzerek serinledik. Şehirden uzak, kendimi burada huzurlu hissetim." diye konuştu.

Balıkesir'den Haydar Hakan Yılmaz, ormanın içinden yürüyerek ulaşılan havuzun görülmesi gereken bir güzellik olduğunu ifade etti.

Antalya sıcağından bunalanlar zirvedeki Kral Havuzu'nda serinliyor

Antalya sıcağından bunalanlar zirvedeki Kral Havuzu'nda serinliyor

Antalya sıcağından bunalanlar zirvedeki Kral Havuzu'nda serinliyor

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 48 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler