Antakya Medeniyetler Korosu'ndan konser

Antakya Medeniyetler Korosu'ndan konser

Semavi 3 din ve 6 farklı mezhep mensuplarından oluşan koro, Antakya Medeniyetler Evi'nde sahneye çıktı

HATAY (AA) - Semavi 3 din ve 6 farklı mezhebe mensup insanlardan oluşan Antakya Medeniyetler Korosu, Antakya Medeniyetler Evi'nde konser verdi.

Antakya Medeniyetler Korosu Derneğinden yapılan açıklamada, Hatay İş Adamları ve Bürokratları Derneğinin konuğu olarak kentte bulunan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Çapa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bahaüddin Çolakoğlu ve beraberindeki heyetin ziyaret ettiği Antakya Medeniyetler Evi'nde korunun, misafirler için sahne aldığı bildirildi.

Antakya Medeniyetler Korosu Derneği Başkanı Yılmaz Özfırat, yaptığı açıklamada, koronun Türkiye'nin ve dünyanın bir çok yerindeki konserlerle barış mesajları verdiğini belirtti.

Özfırat, 2012'de Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterildiklerini ve son olarak da bir süre önce TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen "3'üncü Avrasya Ülkeleri Meclis Başkanları Toplantısı"nda verdikleri konser ile programa katılan farklı ülkelerin meclis başkanlarının büyük beğenisini kazandıklarını kaydetti.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen de Antakya Medeniyetler Korosu'nu yakından takip ettiğini ve çok beğendiğini ifade ederek, koro üyelerini Erzurum'da görmekten de mutlu olacaklarını belirtti.

Konser sonrası Yılmaz Özfırat, misafirlere künefe ikram etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 201 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler