Amerikan uçakları Irak'ta devriyeye başladı

Amerikan uçakları Irak'ta devriyeye başladı

Fox News televizyon kanalının bildirdiğine göre, Basra Körfezi’nde George H.W. Bush uçak gemisinde bulunan F-18 Amerikan savaş uçakları Irak toprakları üzerinde keşif devriye uçuşları gerçekleştirmeye başladı.

Irak üzerinde keşif uçuşları gerçekleştirme kararı ABD Başkanı Barack Obama tarafından onaylanan “Irak’ın güvenliğini güçlendirme alanında yardımda bulunma” proğramı çerçevesinde alındı. Bu önlem aynı zamanda Amerikan tarafının gerekli olması durumunda eylem kararı almakta kararlı olduğunun bir göstergesi olarak tanımlandı.

 
ABD askeri yetkilisi televizyon kanalına yaptığı açıklamada “Burada önemli olan görmekten çok görülmektir” ifadelerine yer verdi.
 
Reuters Ajansı daha önce Amerika Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey’in Irak yönetiminin Irak Şam İslam Örgütü (IŞİD) militanlarının konuşlandığı yerlere hava saldırısı düzenlenmesi talebini doğruladığını bildirmişti. Dempsey Washington’un buna ne gibi tepkisi olacağı sorusuna cevap vermekten çekinmiş, bununla beraber IŞİD ile mücadelenin örgüt üyelerinin nerede olduklarına bakılmaksızın ABD’nin ulusal güvenlik çıkarları ile uyuştuğunu vurgulamıştı. (Rusya'nın Sesi)

Bu haber toplam 1029 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler