Amerikalılar 'Çözüm dinde' diyor

Amerikalılar 'Çözüm dinde' diyor

Amerikalılar'ın yüzde 57'si dünyada yaşanan sorunların çözümünün dinde olabileceğine inanırken, yüzde 30'u dinin modasının geçtiğini düşünüyor

Amerikalılar’ın çoğunluğu, bugün yaşanan problemlerin yanıtının dinde olabileceğini söylüyor. Amerikalılar’ın yüzde 57’si dinin yaşanan sorunları ortadan kaldırabileceğini söylerken, yüzde 30’u dinin modasının geçtiğini düşünüyor.

Gallup tarafından 8-11 Mayıs’ta yapılan anket, daha önce de 1950’ler, 1970’ler ve 1980’lerde de yapılmıştı. 1957 yılında yapılan ankette, Amerikalıların yüzde 82’si dinin problemleri ortadan kaldırabileceği yanıtını vermişti. Bu oran 1970’lerde yüzde 62 civarına düştü ve 1980 ve 1990’larda bu seviyede devam etti. 2000’lere gelindiğinde ise dinin çözüm yolu olabileceğine inananların oranı yüzde 60’a düşerken laik düşünceler yüzde 25’e yükseldi. Son on yıldan bu yana ise Amerikalıların yüzde 57’si dinin çözüm yolu olabileceğini düşünüyor.

AMERİKALILAR DAHA NET

Amerikalılar aynı zamanda geçmişe göre din konusundaki görüşlerini daha net bir şekilde ifade edebiliyor. Bu konuda görüşü olmadığını söyleyenlerin oranında da düşüş eğilimi gözlemleniyor. 1970’lerde yüzde 18 olan “görüş yok” yanıtının oranı yapılan son annette yüzde 13 olarak kaydedildi. Ayrıca bugün yaşanan sorunların çözümünün dinde olduğu söyleyenlerin oranı doğal olarak dini görevlerini yerine getiren dindar insanlarda yükseliyor. Her hafta kiliseye gidenlerin yüzde 84’ü yaşanan sorunların çözümünün dinde olduğuna inanıyor. Yaşlı Amerikalılar, kadınlar ve siyasi olarak muhafazakarlar en dindar gruplar arasında yer alıyor. Özellikle bu gruplar dinin bugünün problemlerine çözüm olabileceğini söylüyor.   

Bu haber toplam 1092 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler