Amerikalı Yatırımcıların Gözü Sağlık Sektöründe

Amerikalı Yatırımcıların Gözü Sağlık Sektöründe

17 Amerikalı firmanın temsilcisi Ticaret Bakan Yardımcılarından Arun Kumar başkanlığında 4-8 Mayıs tarihleri arasında Ankara, İstanbul ve İzmir’de görüşmeler yapacak, işbirliği fırsatlarını değerlendirecek

Amerikalı yatırımcılar sağlık sektörüyle işbirliği yapmak amacıyla Türkiye’ye gidiyor. Ticaret Bakan Yardımcılarından Arun Kumar başkanlığındaki heyette 17 Amerikalı firmanın temsilcisi yer alıyor. Heyet, 4-8 Mayıs tarihleri arasında Ankara, İstanbul ve İzmir’de görüşmeler yapacak.

Medikal teknolojiler konusunda uzmanlaşan Amerikan firmalarının yetkilileri ABD Global Pazarlardan Sorumlu Ticaret Bakan Yardımcısı ve ABD-Uluslararası Ticaret Genel Direktörü Arun Kumar liderliğinde Türk hükümetinden üst düzey yetkililerle ve özel sektör kuruluşlarıyla biraraya gelecek.

Heyet, bu görüşmelerde Türkiye’deki iş fırsatlarını hızlandırma konusunda temaslarda bulunacak. Ankara’daki Amerikan büyükelçiliğinden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada Türkiye’nin sağlık hizmetleri inşasına son dönemde 5 milyar dolarlık yatırım yaptığına dikkat çekildi ve bir kamu-özel sektör ortaklık girişimiyle ülke çapında 29 entegre sağlık kampüsünün yapımının öngörüldüğü kaydedildi. Yine aynı açıklamada Türkiye’deki medikal donanım ve malzeme piyasasının, 2015 yılına kadar, sağlık kampüslerinin tamamlanmasıyla birlikte, 3 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşmasının beklendiğine vurgu yapıldı.

Bu haber toplam 911 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler