AMERİKALI TÜRKLER BARIŞ VE DAYANIŞMA İÇİN YÜRÜYECEK...

AMERİKALI TÜRKLER BARIŞ VE DAYANIŞMA İÇİN YÜRÜYECEK...

ABD'nin başkenti Washington DC'de 1915 olaylarının yıldönümü çerçevesinde Türkler ve Ermeniler arasında dostluk köprüleri kurulması için 24 Nisan tarihinde kapsamlı bir yürüyüş gerçekleştirecek.

ABD'nin başkenti Washington DC'de 1915 olaylarının  yıldönümü çerçevesinde Türkler ve Ermeniler arasında dostluk köprüleri kurulması için 24 Nisan tarihinde kapsamlı bir yürüyüş gerçekleştirecek.

Amerika merkezli 155 sivil toplum kuruluşunun ortak çabalarıyla kurulan Yönlendirme Komitesi öncülüğünde gerçekleştirilecek olan yürüyüşe katılımın üst seviyede olması Türk toplumu adına büyük önem arz etmektedir. Amerika'da Türk toplumunun etkin varlığının isbatı görevi biz Amerikalı Türk toplumuna düşmektedir. Bu nedenle tüm halkımızı Barış ve Dayanışma Yürüyüşü günü aramızda görmekten TASC olarak büyük mutluluk duyacağız.

  

24 Nisan günü saat 11.30’da Beyaz Saray önünden başlayacak “Barış ve Dayanışma Yürüyüşü”nün ABD’nin her tarafından binlerce Türk vatandaşının ve Türkiye dostu etnik grupların katılımı ile gerçekleşmesi planlanmaktadır. Yürüyüşün son ayağı olan T.C. Waşington Büyükelçiliği’ne varana kadar birlik ve dayanışma içinde dostluk ve barış mesajları verilecektir. Sözkonusu faaliyet herhangi bir siyasi nitelik taşımamakta olup, yürüyüş ve karşı gösteriler için hukuki izinleri temin edilmiştir.

Bazı Ermeni grupların her yıl T.C. Büyükelçiliği ve Konutu önünde yer işgal ederek yaptıkları protestoları dengelemek amacıyla her sene olduğu gibi 24 Nisan günü Amerikalı Türkler,yürüyüş sonrası karşı gösteriler için Büyükelçiliğin önünde nöbet tutacaklardır.

 Ayrıca, 18 Nisan 2016 tarihinde Washington yerel  saatiyle 06:00 a.m. itibariyle başlamak üzere Twitter’da #lethistorydecide hashtag’i kullanılarak etkili bir kampanya yürütülecektir.

Yönlendirme Komitesi tüm Amerikalı Türkleri, etrafında kenetlenmeye ve yukarıda sözü geçenfaaliyetlere destek sağlamaya davet etmektedir.

 

Gelişmeler sosyal medya sayfalarımızdan takip edilebilir:

 

https://twitter.com/ourtasc

 

https://www.facebook.com/24nisan.org

 
tasc-forumusa.jpg

Bu haber toplam 1385 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler